ȘOCANT. Este stare de alertă în țară! Zeci de cadavre au fost descoperite la o groapă de gunoi! Indiciile sunt clare

ȘOCANT. Este stare de alertă în țară! Zeci de cadavre au fost descoperite la o groapă de gunoi! Indiciile sunt clare
ȘOCANT. Este stare de alertă în țară. Zeci de cadavre au fost descoperite la o groapă de gunoi! Indiciile sunt clare
Publicat: 11/05/2020, 19:14

Este stare de alertă în tot Mexicul după ce resturi umane de la cel puțin 25 de cadavre au fost descoperite la o groapă de gunoi din orășelul El Salto, nu foarte departe de metropola Guadalajara. Autoritățile bănuiesc o execuție în masă, regiunea fiind controlată de unul dintre cele mai violente carteluri ale drogurilor!

Cu ajutorul câinilor antrenați special,  procurorii au descoperit în zonă „resturile a 25 de persoane neidentificate, precum şi cinci saci în care se presupune că ar putea fi alte resturi umane”, după cum menționează Procuratura din Jalisco într-un comunicat de presă.

La marginea orășelului El Salto, în sud-estul metropolei Guadalajara, CNN informează că localnicii au văzut un câine mergând pe străzile prăfuite cu o mână de om în gură.

Sesizate, autoritățile au descins în forță. Începute joi, pe 7 mai, operațiunile de căutare din zonă nu s-au încheiat nici luni, 11 mai. Zeci de polițiști și pompieri, însoțiți de câini special antrenați pentru astfel de misiuni, scotocesc groapa de gunoi din El Salto, sub atenta supraveghere a procurorilor din Jalisco.

Statul Jalisco este controlat de una dintre cele mai violente grupări criminale din Mexic. De la începutul anului, în regiune au fost descoperite părți din 115 corpuri omenești azvârlite în diverse gropi de gunoi.

Autoritățile bănuiesc că toate sunt crime comise la comanda temutului cartel Jalisco Nueva Generacion, care prin oroarea execuțiilor și-a câștigat faima și respectul traficanților, urcând rapid în ierarhia crimei organizate.

Conform US Drug Enforcement Agency, Jalisco Nueva Generacion s-a desprins din cartelul Sinaloa în urmă cu 10 ani, iar de atunci a semănat teroare în regiunea Jalisco.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase