Statul Islamic, ÎNVINS în Siria: Forțele Democratice Siriene au cucerit și ultimul teritoriu controlat de TERORIȘTI

Redactor:
Marinela Sarbu
Statul Islamic, ÎNVINS în Siria: Forțele Democratice Siriene au cucerit și ultimul teritoriu controlat de TERORIȘTI
Forțele Democratice Siriene au anunțat sâmbătă că au cucerit ultimul teritoriu deținut de gruparea Stat Islamic în Siria, punând capăt așa-numitului califat, relatează Reuters și CNN.

Forțele democrate siriene au anunțat că au învins ISIS și au eliberat în totalitate ultimul teritoriu dețínut de gruparea teroristă în estul Siriei.

„Forțele democratice siriene declară eliminarea totală a așa-numitului califat și 100% înfrângerea teritorială a ISIS. În această zi unică, comemorăm mii de martiri ale căror eforturi au făcut posibilă victoria”, a declarat Mustafa Bali, șeful biroului de presă al SDF.

„Ne reînnoim angajamentul de a continua războiul și de a-i urmări pe cei care au mai rămas până la eliminarea lor completă”, a completat acesta.

SDF se luptă să captureze Baghouz, situat la granița cu Irakul, de câteva săptămâni.

ISIS a controlat un teritoriu uriaș care se întinde din vestul Siriei până la periferia capitalei irakiene Bagdad. Dar bătălia finală a avut loc în ultimele săptămâni în jurul micuțului oraș Baghouz din Siria, situat pe malurile râului Eufrat.

O coaliție formată din militari kurzi și arabi, sprijinită de forțele speciale americane, britanice și franceze, a lansat ultimul atac asupra enclavei ISIS la începutul lunii februarie.

„Rețeaua teroristă Stat Islamic a fost eliminată sută la sută”, a declarat vineri Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Președintele Donald Trump a fost înștiințat de victoria din Siria de Patrick Shanahan, secretarul interimar al Apărării, a precizat Sarah Sanders.

Donald Trump anunța miercuri iminența eliberării zonelor din Siria ocupate de organizația teroristă sunnită. „Teritoriul ocupat de rețeaua teroristă Stat Islamic este o mică pată pe hărți și va fi eliberat(…)”, a afirmat Donald Trump.

Inchide