• Publicat:
Internațional

Studenții străini vor putea sta până la doi ani în Marea Britanie după finalizarea studiilor

Studenții străini vor putea sta până la doi ani în Marea Britanie după finalizarea studiilor
Studenții străini vor putea să rămână, începând din 2020, în Marea Britanie până la doi ani după finalizarea studiilor pentru a-și căuta un loc de muncă, conform unei noi măsuri anunțate miercuri de Guvernul de la Londra, relatează Reuters.

În baza reglementărilor în vigoare, introduse de fostul premier Theresa May în perioada în care era ministru de Interne, studenții pot rămânne în țară pentru patru luni după finalizarea studiilor.

„Ccontribuția importantă pe care studenții străini o aduc țării și universităților noastre este atât culturală cât și economică. Prezența lor este în avantajul Marii Britanii”, a transmis ministrul Educației, Gavin Williamson, într-un comunicat.

Această măsură, continuă el, „va permite prestigiosului nostru sector al învățământului superior să continue să-i atragă pe cei mai talentați în Marea Britanie”.

Guvernul a anunțat că noua măsură le va permite celor care finalizează studiile în regat să muncească sau să-și caute de lucru, cu orice nuivel de calificare.

Numărul studenților beneficiari ai acestui program este nelimitat.

Măsura urmează să se aplice începând de anul viitor celor care încep un prim ciclu sau un ciclu superior într-o „universitate britanică sau o instituție de învățământ superior de încredere, care a trecut proba în domeniul gestionării controlului imigrației”.

În Marea Britanie studiază în fiecare an aproximativ 450.000 de tineri din diferite state ale lumii.

 

Inchide