• Publicat:
Internațional

Toate școlile publice dintr-un oraș american, închise din cauza unei femei înarmate. Polițiști: Este extrem de periculoasă

Toate școlile publice dintr-un oraș american, închise din cauza unei femei înarmate. Polițiști: Este extrem de periculoasă
Școlile publice din Denver, Colorado, au fost închise miercuri întrucât poliția se află în căutarea unei femei înarmate "obsedată" de masacrul de acum 20 de ani de la liceul Columbine, cu trei zile înainte de la comemorarea acelui atac, relatează Reuters.

Agenții de la Biroul Federal de Investigații, șerifii din comitatul Jefferson și poliția locală din Colorado au căutat-o toată noaptea de marți spre miercuri pe femeia înarmată, pe nume Sol Pais, o tânără de 18 ani din Florida, pe care au numit-o ca fiind „extrem de periculoasă”, relatează Reuters.

Pais a plecat luni din Miami către Denver, de unde și-a cumpărat o pușcă de vânătoare și muniție, a declarat marți seară agentul special FBI, Dean Phillips, în cadrul unei conferințe de presă. Denver se află în zona adiacentă a comitatului Jefferson.

„Noi o considerăm o amenințare reală pentru comunitate”, a spus Phillips. Aceasta nu a fost acuzată de nicio crimă, a spus el, dar „prioritatea noastră este s-o găsim pe domnișoara Pais”.

Doi băieți adolescenți care au studiat la liceul Columbine au împușcat și au ucis 12 colegi de clasă pe 20 aprilie 1999, apoi s-au sinucis. La vremea aceea, a fost cel mai periculos atac produs la o școală din istoria SUA.

Biroul FBI din Denver a fost avertizat marți dimineață de o posibilă amenințare de către agenții FBI Miami. Ei au anunțat școlile din zonă în acea după-amiază.

Aproximativ douăsprezece districte din zona Denver au anulat cursurile de miercuri, potrivit site-urilor școlilor districtuale și conturilor de pe rețelel de socializare online.

Inchide