Un băiat de 13 ani a fost ÎMPUȘCAT, MUTILAT și CASTRAT de forțele de ordine siriene. „COPILUL MARTIR” a devenit SIMBOLUL PROTESTELOR SIRIENE – VIDEO

Publicat: 23/04/2012, 19:29
Actualizat: 27/04/2012, 15:09

Un băiat sirian de 13 ani este una dintre cele mai tinerevictime ale luptelor de stradă dintre forțele de ordine siriene șiprotestatarii care încearcă să-l elimine din fruntea statului pepreședintele Bashar al-Assad, scrie Daily Mail.

Hamza Ali al-Khateeb este spălat, iar asupra lui se presarăpetale de trandafir, fiind pregătit de părinții lui pentruînmormântare. Însă ritualurile nu îl pot învia și nu pot ștergerănile care l-au mutilat, făcându-l aproape de nerecunoscut.

Băiatul a fost pur și simplu ciuruit de gloanțe, după caresoldații i-au rupt genunchii și gâtul și i-au tăiat penisul. Aurămas aproape intacte doar „fața sa blândă și obrajii rotunjiți”,scrie sursa.

Când au semnat pentru primirea cadavrului, familia lui Hamza afost avertizată să nu vorbească despre condiția în care se aflăbăiatul. Dar, văzând cum copilul său a fost mutilat, tatăl luiHamza a filmat cadavrul și l-a postat pe YouTube, într-un veritabil”act de sfidare”. Ulterior, bărbatul a fost arestat, iar imaginile- șterse de pe internet.

CNN a comentat cazul

Daily Mail a reușit să vizioneze imaginile filmate de familie șile descrie. O persoană căreia nu i se vede fața mută cu grijăbrațele și capul băiatului, pentru ca toate rănile să fie vizibile.Se pot vedea inclusiv urmele a două gloanțe, care au fost traseprin mâini și au străpuns pieptul lui Hamza. „Uitați-vă la urmeletorturii. Priviți vânătăile de pe față și gât. Uitați-vă ce răniare pe piciorul drept. Dar se poate și mai rău. Nu s-au mulțumit cuatât (n.r. soldații), așa că i-au tăiat organele genitale”, se audeo persoană descriind ce apare în imagini. Din acest moment, filmuleste cenzurat, pentru că imaginile devin prea înfiorătoare pentru afi difuzate.

„Cu toții suntem HamzaAli al-Khateeb, copilul martir”

Hamza a fost ridicat de forțele de ordine pe 29 aprilie, întimpul unui protest iscat în satul Jiza. Timp de o lună, membriifamiliei l-au căutat disperați, terifiați de ce i s-ar fi pututîntâmpla. Iar, în momentul în care cadavrul său a fost adus acasă,rănile au spus povestea pe care el n-a mai apucat s-o spună.Totuși, arsurile de țigară, rănile cauzate de gloanțe și vânătăilefac imposibil de apreciat ce l-a ucis.

Însă, în ultimele zile, Hamza, cu trăsăturile sale copilăreștiși fața inocentă, a devenit simbolul revoltelor din Siria. Mii deprotestatari umblă pe străzile însângerate și îi scandează numelebăiatului, notează publicația britanică. Copii de vârsta lui Hamzaau ieșit să demonstreze în capitala Damasc, iar locuitorii dinorașul Aleppo s-au urcat pe acoperișuri, pentru a marca „Ziua luiHamza”. Iar în Hama, o mulțime uriașă a ocupat piața centrală,fiecare manifestant având la el o poză a băiatului.

Imaginile filmate de familia lui Hamza, difuzate de postul arabde televiziune Al Jazeera, au stârnit și mai mult furia sirienilor.Un grup de Facebook numit „Cu toții suntem Hamza Ali al-Khateeb,copilul martir” a atras 58.000 de fani, în timp ce versiunea înengleză numără 3.000 de „prieteni”.

„Moartea băiatului este un semn al sadismului regimului luiAssad și al forțelor sale de securitate. Tortura este ceva obișnuitîn Siria, nu este nimic nou sau ciudat. Ce face acest caz specialeste că Hamza are doar 13 ani. Este un copil”, spune Radwan Ziadeh,un activist pentru drepturile omului.

Protestele împotriva președintelui Assad intră în cea de-așaptea săptămână. Jurnaliștii străini nu au voie să intre în țară,iar presa din Siria a fost cu totul asuprită. Cu toate acestea,povești precum a lui Hamza reușesc să ajungă în mediaoccidentală.

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Ce gafă! Carla’s Dreams a plâns şi s-a demascat din greşeală! BOMBĂ! Tot momentul a...
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
Semnele care apar pe piele când ai o boală de inimă. Cum se modifică unghiile
De ce nu a fost prezent tatal lui Toni Iuruc la nunta fiului sau cu...
Ce gest a făcut Gică Hagi la nunta Simonei Halep cu Toni Iuruc! `Merită toată...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Cei doi jurnalişti şi activistul de mediu, care au fost agresaţi într-o pădure din Suceava,...
Ultima oră: ASF a retras autorizația City Insurance. Compania intră în faliment
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Companie: Cifra reală a infectărilor în România, peste 25.000 cazuri noi pe zi. Unde se...
Ce gafă! Carla’s Dreams a plâns şi s-a demascat din greşeală! BOMBĂ! Tot momentul a...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Despărțirea anului în media din România? Un prezentator și-a anunțat plecarea după 12 ani și...
Produsul indispensabil care se scumpește mult în România. Toți oamenii îl consumă în fiecare zi
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Anunţ ŞOC despre decesul lui Petrică Cercel: Este informaţia momentului! Ce s-a întâmplat, de fapt,...
S-a anunțat carantina în România! Florin Cîțu va da ordin clar
ACEST MEDICAMENT ESTE CANCERIGEN. Mulți români îl folosesc. Pfizer l-a retras de urgență
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...