Un băiat de 13 ani a fost ÎMPUȘCAT, MUTILAT și CASTRAT de forțele de ordine siriene. „COPILUL MARTIR” a devenit SIMBOLUL PROTESTELOR SIRIENE – VIDEO

Publicat: 23/04/2012, 19:29
Actualizat: 27/04/2012, 15:09

Un băiat sirian de 13 ani este una dintre cele mai tinerevictime ale luptelor de stradă dintre forțele de ordine siriene șiprotestatarii care încearcă să-l elimine din fruntea statului pepreședintele Bashar al-Assad, scrie Daily Mail.

Hamza Ali al-Khateeb este spălat, iar asupra lui se presarăpetale de trandafir, fiind pregătit de părinții lui pentruînmormântare. Însă ritualurile nu îl pot învia și nu pot ștergerănile care l-au mutilat, făcându-l aproape de nerecunoscut.

Băiatul a fost pur și simplu ciuruit de gloanțe, după caresoldații i-au rupt genunchii și gâtul și i-au tăiat penisul. Aurămas aproape intacte doar „fața sa blândă și obrajii rotunjiți”,scrie sursa.

Când au semnat pentru primirea cadavrului, familia lui Hamza afost avertizată să nu vorbească despre condiția în care se aflăbăiatul. Dar, văzând cum copilul său a fost mutilat, tatăl luiHamza a filmat cadavrul și l-a postat pe YouTube, într-un veritabil”act de sfidare”. Ulterior, bărbatul a fost arestat, iar imaginile- șterse de pe internet.

CNN a comentat cazul

Daily Mail a reușit să vizioneze imaginile filmate de familie șile descrie. O persoană căreia nu i se vede fața mută cu grijăbrațele și capul băiatului, pentru ca toate rănile să fie vizibile.Se pot vedea inclusiv urmele a două gloanțe, care au fost traseprin mâini și au străpuns pieptul lui Hamza. „Uitați-vă la urmeletorturii. Priviți vânătăile de pe față și gât. Uitați-vă ce răniare pe piciorul drept. Dar se poate și mai rău. Nu s-au mulțumit cuatât (n.r. soldații), așa că i-au tăiat organele genitale”, se audeo persoană descriind ce apare în imagini. Din acest moment, filmuleste cenzurat, pentru că imaginile devin prea înfiorătoare pentru afi difuzate.

„Cu toții suntem HamzaAli al-Khateeb, copilul martir”

Hamza a fost ridicat de forțele de ordine pe 29 aprilie, întimpul unui protest iscat în satul Jiza. Timp de o lună, membriifamiliei l-au căutat disperați, terifiați de ce i s-ar fi pututîntâmpla. Iar, în momentul în care cadavrul său a fost adus acasă,rănile au spus povestea pe care el n-a mai apucat s-o spună.Totuși, arsurile de țigară, rănile cauzate de gloanțe și vânătăilefac imposibil de apreciat ce l-a ucis.

Însă, în ultimele zile, Hamza, cu trăsăturile sale copilăreștiși fața inocentă, a devenit simbolul revoltelor din Siria. Mii deprotestatari umblă pe străzile însângerate și îi scandează numelebăiatului, notează publicația britanică. Copii de vârsta lui Hamzaau ieșit să demonstreze în capitala Damasc, iar locuitorii dinorașul Aleppo s-au urcat pe acoperișuri, pentru a marca „Ziua luiHamza”. Iar în Hama, o mulțime uriașă a ocupat piața centrală,fiecare manifestant având la el o poză a băiatului.

Imaginile filmate de familia lui Hamza, difuzate de postul arabde televiziune Al Jazeera, au stârnit și mai mult furia sirienilor.Un grup de Facebook numit „Cu toții suntem Hamza Ali al-Khateeb,copilul martir” a atras 58.000 de fani, în timp ce versiunea înengleză numără 3.000 de „prieteni”.

„Moartea băiatului este un semn al sadismului regimului luiAssad și al forțelor sale de securitate. Tortura este ceva obișnuitîn Siria, nu este nimic nou sau ciudat. Ce face acest caz specialeste că Hamza are doar 13 ani. Este un copil”, spune Radwan Ziadeh,un activist pentru drepturile omului.

Protestele împotriva președintelui Assad intră în cea de-așaptea săptămână. Jurnaliștii străini nu au voie să intre în țară,iar presa din Siria a fost cu totul asuprită. Cu toate acestea,povești precum a lui Hamza reușesc să ajungă în mediaoccidentală.

Frumoasa sportivă a ţării, şocată după ce şi-a făcut analizele. Ce rezultat a citit: "Homosexualitate,...
Gina Pistol și-a luat fetița și A PLECAT din casa lui Smiley!
FOTO. Triunghi amoros: așa arată vedeta înșelată de soțul ei fotbalist cu o actriță! `Ai...
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Lovitură în despărțirea Anamaria Prodan – Laurențiu Reghecampf! Ce spune legea americană după care se...
Motivul pentru care CTP a sărit să vorbească despre divorțul Reghe-Prodanca. Ce s-a întâmplat în...
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Mașină care i-a lăsat MASCĂ pe inspectorii de la RAR
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
O femeie a fost violată în tren. Pasagerii nu au intervenit
Gina Pistol și-a luat fetița și A PLECAT din casa lui Smiley!
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Anunțul momentului despre pensionarii din România! Se va întâmpla în curând, au apărut cifrele
Horoscop zilnic, 18 octombrie. Zodia care are mari şanse să obţină o nouă funcţie la...
Avertismentul lui Streinu-Cercel: VIRUSUL va căpăta noi valenţe și va face noi MUTAȚII
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Decizie oficială: CARANTINĂ OBLIGATORIE pentru aceste localităţi. Se aplică imediat. Lista restricţiilor
BOMBA ZILEI despre Pfizer! Cine are INTERZIS TOTAL la vaccin! Nemții au spus clar
Trecerea la ora de iarnă. Au fost schimbate zilele, atenție! Nu mai e valabil ce...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021