Un parlamentar britanic le dă sfaturi cetățenilor afectați de tăierile bugetare: Îmbrăcați-vă mai gros și mâncați legume

Redactor:
Gândul
Un parlamentar britanic le dă sfaturi cetățenilor afectați de tăierile bugetare: Îmbrăcați-vă mai gros și mâncați legume
Parlamentarul britanic John Redwood a stârnit controverse aprinse după ce, pe blogul personal, a dat o serie de sfaturi de "supraviețuire" pentru cetățenii afectați de tăierile bugetare și creșterea taxelor. "Dacă aveți venituri mici, o reducere a cheltuielilor personale este, desigur, dificilă sau imposibilă.

Parlamentarul britanic John Redwood a stârnit controverseaprinse după ce, pe blogul personal, a dat o serie de sfaturi de”supraviețuire” pentru cetățenii afectați de tăierile bugetare șicreșterea taxelor. „Dacă aveți venituri mici, o reducere acheltuielilor personale este, desigur, dificilă sau imposibilă.

Dacă aveți venituri medii, care tocmai au fost tăiate cu 10%,aveți o mulțime de opțiuni. Mergeți în vacanță în țară și nu maiplecați în străinătate. Mâncați acasă și nu mai mergeți larestaurant. Vindeți-vă mașina și luați alta mai ieftină. Uitați demâncarea scumpă și suplimentați meniul și cu ceva legume.

Redescoperiți televizorul și nu mai ieșiți atât de mult în oraș.Puteți să reduceți căldura din casă și să purtați un pulover înplus”, sunt doar câteva din sfaturile oferite de John Redwood.

Aceste mesaje au fost postate în același timp în careprim-ministrul David Cameron și adjunctul său Nick Clegg au trimiso scrisoare deschisă către cele șase milioane de bugetari afectațide tăieri salariale și taxe mărite, în care li se cerea sfatulpentru a găsi metode valabile de reducere a cheltuielilor.

Ce înseamnă de fapt tăierile bugetare în MareaBritanie

Ideile de economisire venite din partea politicienilor continuăsă stârnească însă controverse. Ministrul Justiției, KennethClarke, a propus ca mai puțini infractori să fie încarcerați, iarunii dintre cei care sunt deja încarcerați să fie eliberați. Totulpentru a fi redus bugetul de 2,2 miliarde de lire sterline pe careîl au pușcăriile din Marea Britanie.

Chiar dacă măsura aceasta nu va fi luată, planurile rămânalarmante cel puțin pentru angajații care lucrează în domeniulJustiției. Multe din tribunalele din Marea Britanie urmează să fieînchise. De asemenea, 35.000 de posturi de poliție ar putea să fiesuprimate, ceea ce ar fi cea mai severă reducere de posturi de laal Doilea Război Mondial și până acum. Mai mult, 20.000 de angajațicivili ai poliției și 4.000 de polițiști comunitari își vor pierdeslujbele.
Ministrul Poliției, Nick Herbert, a declarat însă că nu numărul depolițiști sau de tribunale contează, ci eficiența de care daudovadă. (D.R.)

Inchide