Un pod din Kentucky s-a prăbușit, după ce a fost lovit de un vas comercial

Redactor:
Laura Holban
Un vas comercial s-a lovit de un pod din Kentucky, pe sub care încerca să se streacoare, plecând cu o bucată din structura metalică agățată de proră. În imaginile surprinse la fața locului, se observă cum vasul, aflat încă în dreptul podului de pe lacul Kentucky, a tras după sine o bucată din structura podului din cauza încărcăturii prea mari.

Un vas comercial s-a lovit de un pod din Kentucky pe sub care trecea, smulgând o bucată din structura metalică a acestuia care a rămas agățată de proră. Cargoul transporta piese pentru rachete spațiale, potrivit Daily Mail.

În urma acestui accident, două secțiuni ale podului metalic au fost distruse în totalitate, acesta fiind singura rută pentru cei care voiau să traverseze lacul și răul Tennessee. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

„Deodată am văzut că drumul dispare din fața mea și am frânat brusc. Eram foarte aproape”, povestește Robert Parker, martor la acest incident, care traversa podul în dubița sa alături de soție. Mașina lor a oprit foarte aproape de secțiunea care a fost smulsă. Alte două mașini au oprit la limită, în spatele lui Parker.

Vasul transporta piese ale unei rachete spațiale pentru United Launch Alliance, care avea să fie trimisă în spațiu de pe stația Cape Canaveral Air Force din Florida.

Podul este traversat zilnic de circa 2.800 de vehicule. Mașinile vor fi ghidate pe o rută ocolitoare până când secțiunile lipsă ale podului vor fi înlocuite, și nici vaselor nu li se va permite să traverseze pe sub pod.

Inchide