• Publicat:
Internațional

Un politician britanic se retrage din cursa pentru Europarlamentare pentru că a făcut declarații jignitoare la adresa românilor

Ali Sadjady, un politician britanic care candida la alegerile europarlamentare, a fost forțat să demisioneze după ce a afirmat că este tentat să susțină procesul Brexit dacă acest lucru ar opri venirea hoților de buzunare români în Marea Britanie,

Ali Sadjady, un politician britanic care candida la alegerile europarlamentare, a fost forțat să demisioneze după ce a afirmat că este tentat să susțină procesul Brexit dacă acest lucru ar opri venirea hoților de buzunare români în Marea Britanie, informează site-ul cotidianului The Independent.

Sadjady, fost membru al Partidului Conservator, candida la europarlamentare din partea noii formațiuni centriste Change UK,  informează site-ul cotidianului The Independent.

„Când aud că 70% din hoții de buzunare prinși la metroul din Londra sunt români mă cam face să vreau Brexit”, afirma Sadjady, într-un mesaj pe Twitter postat în noiembrie 2017.

Pe lângă afirmațiile privind cetățenii români, politicianul a sugerat într-o serie de mesaje pe Twitter că cei care militează pentru un nou referendum pe tema Brexit „nu cred în democrație”.

Marți seară, un purtător de cuvânt al formațiunii Change UK a declarat că, în urma discuțiilor, Ali Sadjady a reflectat în legătură cu mesajul inadecvat postat pe Twitter în 2017 și a fost de acord să se retragă de pe lista de potențiali candidați la europarlamentare.

Sadjady a demisionat în marți din Partidul Conservator, motivând că a luat această decizie din cauza modului în care partidul a gestionat procesul Brexit și a suspiciunilor de islamofobie.

Ali Sadjady a intrat în atenția presei britanice din cauza mai multor scandaluri. Recent, membrul formațiunii Change UK a declarat despre  primarul Londrei Sadiq Khan că este o „glumă de om”, după ce a susținut organizarea unui nou referendum privind Brexit. 

Politicianul, care a șters mesajele controversate, și-a cerut scuze, adăugând că va continua să susțină partidul Change UK, apreciind „pozitivitatea” formațiunii.

„Îmi cer scuze dacă am jignit pe cineva cu mesajele anterioare de pe Twitter, orice ma cunoaște știe că nu mă reprezintă, și în fiecare zi încerc să fiu cea mai bună versiune a mea”, afirmă Sadjady, într-un comunicat.

Inchide