Un zăcământ impresionant de petrol, descoperit în Marea Barenț

Redactor:
Laura Holban
Un zăcământ impresionant de petrol, descoperit în Marea Barenț
Grupul petrolier norvegian Statoil a anunțat descoperirea unui zăcământ enorm de petrol în largul mării Barenț, a doua astfel de descoperire în regiunea arctică în mai puțin de un an.

Grupul petrolier norvegian Statoil a anunțat descoperirea unui zăcământ enorm de petrol în largul mării Barenț, aceasta fiind a doua descoperire de acest fel din regiune arctică în mai puțin de un an. Potrivit Statoil, zăcământul ar putea conține aproximativ 300 de milioane de barili de țiței extractabil, notează Business Insider.

Zăcământul de pe teritoriul Norvegiei a fost numit Harvis și este cel de-al doilea descoperit în zona arctică după ce, anul trecut, în luna aprilie, a fost descoperit un alt zăcământ, Skrugard. „Harvis este cea de-a doua descoperire importantă de țiței din marea Barenț în ultimele nouă luni. Volumul estimat de petrol și proprietățile zăcământului îl face fratele geaman al lui Skrugard”, a explicat Helge Lund, CEO Statoil. Compania a anunțat o creștere imensă a rezervelor de țiței, anul trecut, în luna august, când s-a descoperit un zăcământ pe platforma continentală, cel mai mare din ultimii 30 de ani, cu rezerve masive între 500 de milioane și 1,2 miliarde de barili de petrol, în Marea Nordului.

Cele două zăcăminte, care însumează un volum de peste 500 de milioane de barili de țiței, reconfirmă potențialul extrem de mare al apelor încă neexplorate.
Statoil a exploatat petrol din marea Barenț de mai bine de 30 de ani.

Inchide