Una dintre cele mai populare destinații turistice pentru români impune noi restricții din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19

Redactor:
Daniel Matei
Una dintre cele mai populare destinații turistice pentru români impune noi restricții din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19
Una dintre cele mai populare destinații turistice pentru români impune noi restricții din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Sursa foto: Shutterstock

Restricţiile impuse pentru limitarea numărului de noi cazuri de COVID-19 au fost înăsprite în Grecia de către autorităţi, pe măsură ce numărul de noi infectări continuă să crească.

De luni, 21 septembrie și până pe 4 octombrie, cel mult nouă persoane vor putea să se adune în aer liber, în timp ce până la 20 de persoane pot participa la înmormântări, nunţi şi botezuri, informează MEDIAFAX.

Concertele în spațiile închise şi în aer liber au fost suspendate, iar persoanelor cu vârsta de peste 68 de ani li s-a cerut să-şi reducă deplasările şi să evite utilizarea mijloacelor de transport în comun.

Creşterea numărului de infectări din ultimele luni a forţat autorităţile să reintroducă treptat interdicţiile, inclusiv impunerea utilizării obligatorii a măştilor de protecție în toate spaţiile publice şi private închise.

Autorităţile elene au raportat 339 de noi infecţii vineri, după 359 înregistrate joi, cu jumătate din cazuri în Attica, regiune în care se află și capitala țării, Atena. O treime din populația țării locuiește în această regiune.

„Vedem tendinţe crescătoare, iar epicentrul este Atena. Creşterea infecţiilor coincide cu întoarcerea din vacanţă”, a declarat prof. Gikas Magiorkinis, expert în boli infecţioase.

Numărul total de cazuri înregistrate în Grecia de la începutul pandemiei este acum de 14.738, iar 327 de persoane au murit.

Și Danemarca a anunțat noi restricții

Și autoritățile daneze au decis vineri să extindă restricțiile antiepidemice deja în vigoare în capitala Copenhaga la nivelul întregii țări și vor impune, totodată, restricții suplimentare, ca urmare a unei creșteri semnificative a numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Astfel, începând de sâmbătă, restaurantele, cafenelele si pub-urile se vor închide la nivel național la ora 22:00, a anuțat premierul Mette Frederiksen în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, toți clienții acestor localuri vor fi obligați să poarte măști de protecție, pe care le vor putea scoate abia după ce se vor așeza la masă.

VIDEO ŞOC | Ce fac aceste asistente dintr-un spital COVID: ”Batjocoresc morţii”. Şefii spitalului au...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
Este oficial! Capitala intră în scenariul roșu. Ce s-a decis în cadrul ședintei de azi....
Restaurant deschis în pandemie. Ce a decis să facă un chef cu banii de la...
Un influencer urmărit de 1 milion de oameni a murit de COVID-19, deși era convins...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Patrick Cioaca nu mai exista. Ce s-a ales de baiatul Elodiei si al lui Cristian...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
Traian Băsescu, scos din sărite: ”Măi dobitocule! Marş afară javră mincinoasă”. Cine i-a provocat această...
BOMBĂ! Ce se va întâmpla cu 3 zile înainte de Ajunul Crăciunului 2020. Predicțiile femeii...
Țara care SE ÎNCHIDE COMPLET! Mesajul șocant al Guvernului acestei țări
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ziaristul care s-a luptat cu presa, detectivii particulari, izolarea, ameninţările şi cu un colos financiar...
Inchide