Unul dintre cele mai bine păstrate secrete din lume se află în ACEASTĂ CUTIE METALICĂ. Bucata de hârtie care vinde 1,7 MILIARDE DE PRODUSE PE ZI

Publicat: 23/04/2012, 19:34
Actualizat: 23/04/2012, 21:17

După 90 de ani, compania Coca-Cola riscă și va scoate rețeta originală din seif, pentru a o prezenta într-un muzeu, scrie Daily Mail.

Publicația britanică scrie, totuși, că rivalii Coca-Cola care speră să afle cum se face cea mai cunoscută băutură răcoritoare din lume vor fi dezamăgiți.

Asta pentru că rețeta originală, care datează din 1886, este închisă într-o cutie metalică, iar aceasta este închisă la rândul ei într-un seif.

Începând din 1925, rețeta a stat închisă într-o bancă din SUA, însă acum, cu ocazia aniversării a 125 de ani de la fondarea Coca-Cola, cutia metalică va fi expusă la muzeul din Atlanta al companiei.

Aici se află cea mai bine păstrată rețetă din lume

Totuși, în SUA există voci care spun că mutarea nu are loc cu aniversarea Coca-Cola și că reprezentanții companiei vor să mute definitiv rețeta din bancă.

Banca respectivă, SunTrust Inc., lucrează cu Coca-Cola din 1919, când compania s-a listat la bursă. La un moment dat, SunTrust ajunsese să dețină 48 de milioane de acțiuni la Coca-Cola, însă ar fi început treptat să vândă din ele.

În prezent, ar fi rămas cu 30 de milioane de acțiuni, pe care și-ar fi propus să le vândă în întregime în următorii șapte ani, notează Daily Mail. Totuși, reprezentanții Coca-Cola și SunTrust neagă aceste informații.

De altfel, mai mulți directori din cadrul SunTrust au venit la muzeul Coca-Cola din Atlanta, pentru deschiderea expoziției. „Sărbătorim și noi acest eveniment”, a declarat Mike McCoy, purtătorul de cuvânt al băncii, care a precizat că parteneriatul cu Coca-Cola a îmbogățit istoria SunTrust.

Șeful Coca-Cola își conduce invitații, printre care guvernatorul statului Georgia, să vadă locul unde se află rețeta Coca-Cola

Cu ocazia deschiderii expoziției, CEO-ul Coca-Cola, Muhtar Kent, le-a spus celor prezenți: „A sosit momentul ca rețeta noastră secretă să se întoarcă acasă”. Apoi, a fost difuzat un filmuleț în care Kent manevrează o cutie metalică, în care spune că s-ar afla rețeta secretă, pe care o pune într-un seif.

Ulterior, vizitatorii au fost invitați într-o altă cameră, plină de imagini și date istorice despre Coca-Cola. Ei au putut vedea intrarea în seiful unde se află rețeta, însă nu s-au putut apropia. De altfel, reprezentanții Coca-Cola au declarat că „seiful nu se deschide niciodată”.

Legenda spune că rețeta Coca-Cola a fost inventată în 1886, de către farmacistul John S. Pemberton. Ca să păstreze ingredientele secrete, Pemberton nu a scris niciodată rețeta, ci a împărtășit-o cu câțiva apropiați.

În 1919, când Coca-Cola a avut nevoie de un împrumut de la bancă, directorul de atunci al companiei a scris rețeta pe o hârtie și a depus-o într-un seif, drept garanție.

Daily Mail explică de ce rețeta Coca-Cola este atât de valoroasă: datorită ei, compania vinde peste 1,7 miliarde de produse în fiecare zi, în întreaga lume.

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Restaurantul Papa Ricardo, amendat pentru că a aruncat gunoiul pe domeniul public!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Noua lovitură pregătită de Bill Gates în plină pandemie! S-a aflat planul său secret
Lumea nu va mai fi niciodată la fel! Ne apropiem de distrugere. Asta e noua...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...