Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Uraganul Irene avansează în Oceanul Atlantic și se află acum în dreptul Carolinei de Nord

Uraganul Irene avansează în Oceanul Atlantic și se află acum în dreptul Carolinei de Nord
Uraganul Irene, retrogradat ieri la categoria a doua pe scara Safir-Simpson, avansează în Oceanul Atlantic, aflându-se acum în dreptul statului Carolina de Nord.

Uraganul Irene avansează în Oceanul Atlantic, aflându-se acum în dreptul statului Carolina de Nord. Rafalele de vânt au atins coasta de est a statului american la ora la care se așteptau meteorologii, însă nu pare să își schimbe direcția și continuă să se îndrepte spre orașul New York, transmite CNN.

Chiar dacă ciocnirea cu coasta nu îi va modifica direcția, este posibil să își mai piardă din intensitate. „Ne vom confrunta cu rafale de vând puternice pentru mai bine de 24 de ore în anumite locuri, iar în Carolina de Nord se va simți puterea uraganului mai bine de 10 ore”, a explicat Ed Rappaport de la Centrul Național american al Uraganelor (NHC).

Vântul a fost însoțit de rafale puternice de ploaie pe întinderea Carolinei, odată ce Irene lovea coasta. 19 localități din Carolina de Nord au fost evacuate în totalitate, anunța guvernatorul Bev Perdue. Autoritățile se așteaptă ca coasta să fie spălată de valuri de cel puțin 3.4 metri înălțime, valuri care vor distruge plajele, casele și alte clădiri din preajmă.

Stare de urgență a fost declarată în toate statele de pe coasta de est, începând cu Carolina de Nord și până în Massachusetts. Irene se deplasează acum cu o viteză de peste 160 de kilometri și avansează spre nord.

Președintele Obama a avertizat că Irene „ar putea fi un uragan de proporții istorice”.

VEZI câți americani au fost evacuați din calea urului Irene și cum se pregătește președintele Obama.

Inchide