Gândul
  • Publicat:
Internațional

Uraganul Irene scade în intensitate: a fost retrogradat la categoria 1

Uraganul care amenință coasta de est a Statelor Unite a fost retrogradat la categoria 1 pe scara Saffir-Simpson, care are în total cinci niveluri de gravitate, anunță Centrul Național american pentru Uragane(NHC).

Uraganul care amenință coasta de est a Statelor Unite a fost retrogradat la categoria 1 pe scara Saffir-Simpson, care are în total cinci niveluri de gravitate, anunță Centrul Național american pentru Uragane(NHC). Uraganul se află în prezent în dreptul statului american Carolina de Nord și se îndreaptă spre coasta de nord-est, ajungând în dreptul New York-ului cel mai probabil duminică, potrivit Mediafax.ro.

NHC a prevăzut o scădere în intensitate a urganului odată cu lovirea de coastă. Rafele de vânt ale uraganelor din categoria 2 depășesc de obicei 160 km/h, iar Irene a scăzut în intensitate până la 150 km/h. La ora 09.00 GMT (12.00 ora României), centrul uraganului Irene se afla la 55 de kilometri de Cap Lookout, în North Carolina, fiind însoțit de rafale de vânt cu viteza de 150 de kilometri pe oră, potrivit NHC, cu sediul la Miami.

Din cauza uraganului Irene, s-a decretat stare de urgență în cinci state de pe coasta de est a SUA. Primarul din New York, Michael Bloomberg, a ordonat ieri evacuarea a peste 250.000 de oameni din oraș.

Inchide