Vechi familii europene își transferă averile în Asia în căutarea unor câștiguri mai mari

Vechi familii europene își transferă averile în Asia în căutarea unor câștiguri mai mari
Publicat: 23/04/2012, 19:39
Actualizat: 08/06/2012, 22:33

Vechi familii europene bogate, precum Spinola din Genova, care în anii 1470 îl avea ca agent de afaceri în Barcelona pe Cristofor Columb, își transferă averile în Singapore prin înființarea de birouri în orașul supranumit deseori Elveția Asiei, în căutarea de câștiguri mai mari, potrivit Reuters.

Bogații Europei și Americilor privesc de mult timp către Est, pentru creșterea și conservarea averilor, dar abia recent au început să înființeze în regiune birouri de familie, respectiv companii private care le administrează fondurile și investițiile.

„Pentru că am investit masiv în Asia, peste 50% din activele noastre s-au aflat în Asia în ultimii 15 ani, simțim nevoia să fim mai apropiați de acestă regiune”, a declarat Federico Spinola, fiul „patriarhului” familiei, aflat în Noua Caledonie.

Potrivit Campden Wealth, companie de cercetare și analiză a datelor pe acest segment, până la 10 companii private europene s-au transferat în Singapore de la criza financiară din 2008, aducând cu ele active de 5-10 miliarde de dolari.

Singapore, centru mondial de activități bancare și de investiții din inima Asiei de Sud-Est, este o bază atractivă datorită sistemului eficient de înregistrare, a reglementărilor relativ stabile, a circulației fluente a banilor, a infrastructurii financiare și a nivelului scăzut al taxelor.

Orașul are de asemenea magazine și restaurante luxoase, cazinouri, hoteluri de lux, terenuri de golf și porturi de yachturi.

Perspectivele Asiei sunt atrăgătoare comparativ cu vulnerabilitățile din Europa și Statele Unite, iar după criză presiunile reglementărilor mai stricte din Occident au accelerat transferul birourilor de familie în Singapore și Hong Kong.

Familii bogate din Europa și regiunea America vor să înființeze firme în Asia din cauza situației bancare din Elveția, Luxemburg și Liechtenstein, a explicat Donald Riegger, expert în birouri de familie din Singapore, de la Deloitte & Touche.

Marile instituții financiare, afectate de climatul mai dificil din domeniul investment banking, vor să profite de interesul miliardarilor pentru Asia.

Banca elvețiană UBS a înființat un departament specializat în birourile de familie, pentru a atrage clienți în Asia cu active de minim 200 de milioane de dolari.

Alte bănci interesate de acest segment sunt Credit Suisse, HSBC, RBC Wealth din Canada și DBS Group din Singapore.

Una dintre aceste familii este Spinola, ai cărei străbuni includ cruciați, cardinali și figuri influente în politica, cultura și prosperitatea Genovei.

În anii 1470, Cristofor Columb se ocupa de transporturile navale de mărfuri pentru familia Spinola, pregătindu-se astfel pentru voiajele care au dus la descoperirea Lumii Noi.

Anul trecut, reprezentanții familiei Spinola au înființat un birou în Singapore, care să le administreze investițiile în regiune, în loc să facă acest lucru prin intermediul firmei Parly Company din Geneva.

Potrivit unui studiu recent efectuat de Campden și UBS, activele administrate de firmele de familie sunt cuprinse între 50 de milioane de dolari și peste 1 miliard de dolari, randamentul mediu al investițiilor fiind de 9,1% într-un interval de 12 luni încheiat în octombrie 2011.

Obiectivul acestor firme este unul simplu, controlul asupra averilor, maximizarea câștigurilor și minimizarea comisioanelor cerute de managerii de fonduri.

Tags:
Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
Şi-a presimţit moartea! Ce a făcut Petrică Cercel la ultima cântare
Loredana Groza, luată cu ambulanța la puțin timp după ce a cântat la nunta Simonei...
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
“Prințișorul Craiovei”, ATACAT brutal de cei care îi sunt alături: “Un maimuțoi cu aere de...
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Sfatul unui medic: Cafeaua nu trebuie consumată prima dată dimineaţa. Care este motivul
Lovitură pentru cei care încalcă legea: Supraveghere video pe șosele și sancționare automată a contravenienților
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Cum e să te îmbolnăvești de COVID în țara în care virusul nu există oficial....
Şi-a presimţit moartea! Ce a făcut Petrică Cercel la ultima cântare
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Un președinte vrea să schimbe harta Europei! Cum și-a amenințat vecinii: 'Teritoriile acelea sunt ale...
Țara unde trăiesc cei mai înalți oameni din lume. De ce ar putea să scadă...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului. Doliu în lumea muzicii ușoare românești: A MURIT
Cutremur total în Europa! Apare o super armată europeană
E DESCOPERIREA momentului! O plantă din care se face vin are eficiență maximă anti-coronavirus
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...