Vezi ce l-ar putea scăpa pe Obama de sfârșitul lumii. „Soluția” tehnologică costă în jur de 200 de milioane de dolari

Vezi ce l-ar putea scăpa pe Obama de sfârșitul lumii. Soluția tehnologică costă în jur de 200 de milioane de dolari
Publicat: 23/04/2012, 19:30
Actualizat: 25/04/2012, 07:31

O aeronavă Boeing 747 modificată,de aproape 200 de tone, care poate atinge o viteză de zbor de circa970 de kilometri pe oră, l-ar putea salva pe Barack Obama și pestaff-ul său în cazul unei apocalipse. Chiar și „izbucnirea unuirăzboi nuclear, impactul cu un meteorit sau chiar o invazie zombi”ar putea fi înfruntate cu ajutorul avionului prezidențial,supranumit „doomsday plane”, scrie ABC News.

Un astfel de aparat de zbor, alcărui preț se ridică la 223 de milioane de dolari, este capabil săabsoarbă radiațiile nucleare și este imun la pulsurilorelectromagnetice, datorită unui scut protector. Aeronava cu numelede cod E-4B este coordonată de la baza aeriană Offutt din Nebraska.Echipajul de pe avionul prezidențial are parte de un programspecial: angajații dorm în apropiere și sunt gata de decolare îndoar câteva minute. Conform sursei citate, personalul de pe avionulprezidențial a avut parte de un program draconic de instrucție,imediat după atentatele de la 11 septembrie 2001, când patruavioane s-au prăbușit peste World Trade Center, Pentagon și însudul statului Pennsylvania.

„Dacă centrele de comandă de la solîntâmpină deficiențe sau se confruntă cu un atac, suntem pregătițiimediat să decolăm. Suntem în alertă 24 de ore pe zi, 7 zile pesăptămână, 365 de zile pe an”, a declarat căpitanul W. Scott „Easy”Ryder, comandantul Centrului Național de Operațiuni aeriene. „Înpermanență există cel puțin un avion în alertă, pregătit să seridice de la sol”, a adăugat acesta. În plus, tehnicienii carerăspund de echipamentul electronic din dotarea avionului (75.000 dekilograme de aparatură) monitorizează sistemul de aer condiționatcare îl menține la o temperatură optimă funcționării.

De asemenea, aeronava prezidențialădispune de un sistem de comunicații ultrasofisticat carefacilitează chiar transmiterea de informații între acesta și unsubmarin, scrie publicația citată. La bordul aeronavei se află tottimpul o echipă de securitate de elită, care să se asigure desiguranța zborului. „Eca și cum ar fi un Fedexed” (n.r. cel mai mare transportator aeriande mărfuri din lume, care asigură o distribuție și livrare variate:de la echipamente industriale și echipamente electrice și mecanicela documente și documentații), a descris aparatul Robert Gates,ministrul american al Apărării. După ce demnitarul a călătorit cuaeronava care poate zburamai mult de o zi (în jur de 30 de ore) fără a firealimentată, acesta acaracterizat-o ca fiind „destulde spartană, fără geamuri sau altceva”, precizează ABCNews. De asemenea, „Doomsday plane” poatefuncționa la capacitate maximă în spațiul aerian fără a ateriza lasol, cu realimentări succesive de laavioane-cisternă.

Potrivitdatelor furnizate de site-ul oficial al U.S. Air Force, avionulprezidențial are o lungime de 70 de metri, o anvergura a aripilorde 60 de metri și este echipat cu patru motoare CF6-50E2. La bordulaeronavei, unde pot urca un număr maxim 112persoane.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Banca vinde un PASSAT care merită toată atenția
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ȘTEFANIA a PIERDUT lupta cu MOARTEA, la doar 20 de ani
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Cine este, de fapt, polițista care s-a sinucis? Motivul șocant pentru care a decis să...
Se dau toți banii înapoi! Anunț de ultimă oră pentru milioane de români: Returnăm banii...
S-a dat alarma de război. Trimit militarii în România. Alertă totală lângă țara noastră
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...