Vezi ce l-ar putea scăpa pe Obama de sfârșitul lumii. „Soluția” tehnologică costă în jur de 200 de milioane de dolari

Redactor:
Aura Stan
Vezi ce l-ar putea scăpa pe Obama de sfârșitul lumii. „Soluția” tehnologică costă în jur de 200 de milioane de dolari
O aeronavă Boeing 747 modificată, de aproape 200 de tone, care poate atinge o viteză de zbor de circa 970 de kilometri pe oră, l-ar putea salva pe Barack Obama și pe staff-ul său în cazul unei apocalipse.

O aeronavă Boeing 747 modificată,de aproape 200 de tone, care poate atinge o viteză de zbor de circa970 de kilometri pe oră, l-ar putea salva pe Barack Obama și pestaff-ul său în cazul unei apocalipse. Chiar și „izbucnirea unuirăzboi nuclear, impactul cu un meteorit sau chiar o invazie zombi”ar putea fi înfruntate cu ajutorul avionului prezidențial,supranumit „doomsday plane”, scrie ABC News.

Un astfel de aparat de zbor, alcărui preț se ridică la 223 de milioane de dolari, este capabil săabsoarbă radiațiile nucleare și este imun la pulsurilorelectromagnetice, datorită unui scut protector. Aeronava cu numelede cod E-4B este coordonată de la baza aeriană Offutt din Nebraska.Echipajul de pe avionul prezidențial are parte de un programspecial: angajații dorm în apropiere și sunt gata de decolare îndoar câteva minute. Conform sursei citate, personalul de pe avionulprezidențial a avut parte de un program draconic de instrucție,imediat după atentatele de la 11 septembrie 2001, când patruavioane s-au prăbușit peste World Trade Center, Pentagon și însudul statului Pennsylvania.

„Dacă centrele de comandă de la solîntâmpină deficiențe sau se confruntă cu un atac, suntem pregătițiimediat să decolăm. Suntem în alertă 24 de ore pe zi, 7 zile pesăptămână, 365 de zile pe an”, a declarat căpitanul W. Scott „Easy”Ryder, comandantul Centrului Național de Operațiuni aeriene. „Înpermanență există cel puțin un avion în alertă, pregătit să seridice de la sol”, a adăugat acesta. În plus, tehnicienii carerăspund de echipamentul electronic din dotarea avionului (75.000 dekilograme de aparatură) monitorizează sistemul de aer condiționatcare îl menține la o temperatură optimă funcționării.

De asemenea, aeronava prezidențialădispune de un sistem de comunicații ultrasofisticat carefacilitează chiar transmiterea de informații între acesta și unsubmarin, scrie publicația citată. La bordul aeronavei se află tottimpul o echipă de securitate de elită, care să se asigure desiguranța zborului. „Eca și cum ar fi un Fedexed” (n.r. cel mai mare transportator aeriande mărfuri din lume, care asigură o distribuție și livrare variate:de la echipamente industriale și echipamente electrice și mecanicela documente și documentații), a descris aparatul Robert Gates,ministrul american al Apărării. După ce demnitarul a călătorit cuaeronava care poate zburamai mult de o zi (în jur de 30 de ore) fără a firealimentată, acesta acaracterizat-o ca fiind „destulde spartană, fără geamuri sau altceva”, precizează ABCNews. De asemenea, „Doomsday plane” poatefuncționa la capacitate maximă în spațiul aerian fără a ateriza lasol, cu realimentări succesive de laavioane-cisternă.

Potrivitdatelor furnizate de site-ul oficial al U.S. Air Force, avionulprezidențial are o lungime de 70 de metri, o anvergura a aripilorde 60 de metri și este echipat cu patru motoare CF6-50E2. La bordulaeronavei, unde pot urca un număr maxim 112persoane.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Unde sunt cele mai adânci puncte ale oceanelor. Cercetătorii sunt siguri acum, au înconjurat lumea...
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Ion Rădoi: Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat până la 50...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Veste de ultim moment pentru milioane de pensionari. Nu mai pot pierde bani
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide