VIDEO | Bombardamente masive la Kiev. Cel puțin trei persoane ucise. Capitala Ucrainei a rămas fără apă și energie

Publicat: 23/11/2022, 19:02
Actualizat: 23/11/2022, 19:08

Forțele ruse au lansat, miercuri, un bombardament masiv asupra Capitalei Ucrainei. Peste 30 de rachete au zburat miercuri după-amiază spre Kiev, a declarat primarul Vitali Klitschko. În urma atacului cel puțin trei persoane și-au pierdut viața. Totodată, mai multe zone au rămas fără energie electrică și fără apă.

„Potrivit armatei, 31 de rachete au zburat spre Kiev. Douăzeci și una de rachete au fost doborâte. Unele dintre rachete au lovit instalații de infrastructură critică”, a declarat Vitali Klitschko, primarul Kievului.

„În prezent, o parte a orașului este lipsită de electricitate. Nu există alimentare cu apă”, a adăugat el. „Facem totul pentru a restabili atât alimentarea cu electricitate, cât și cu apă în această seară”. Penele de curent afectează afacerile din oraș.

„Există blocaje uriașe în trafic, iar unele semafoare nu funcționează. Polițiștii coordonează traficul în cele mai aglomerate intersecții. Unii oameni așteaptă lângă intrările în supermarketuri, întrebându-se unii pe alții dacă au curent acasă și de unde să cumpere pâine și mâncare caldă”, a declarat Yulia Kesaieva, reporter CNN aflat la Kiev.

„Trei persoane au fost ucise ca urmare a bombardamentului cu rachete de astăzi asupra capitalei. Printre ele se află și o fată de 17 ani”, a spus el. „Unsprezece locuitori ai capitalei au fost răniți. 10 dintre ei au fost spitalizați în unități medicale din oraș. O victimă a fost tratată la fața locului”, a precizat primarul Capitalei Ucrainene.

Alimentarea cu cu energie și apă, suspendată în Kiev

Alimentarea cu apă în capitala ucraineană Kiev a fost suspendată după bombardamentele din regiune. Klitschko le-a cerut locuitorilor să „își facă provizii de apă”. Totodată, lucrătorii fac eforturi uriașe să „readucă apa în casele locuitorilor din Kiev”.

Inginerii lucrau, de asemenea, pentru a restabili alimentarea cu energie electrică, a spus Klitschko. Unele părți ale orașului au rămas fără energie electrică după ce Moscova ar fi vizat instalații de infrastructură din regiune, a declarat miercuri dimineață, într-un comunicat, cel mai mare furnizor de energie din țară, Yasno.

Există întreruperi de energie electrică în unele părți ale Ucrainei după ce au fost raportate lovituri asupra infrastructurii critice.

Întreruperi de energie electrică în Kiev, Lviv și regiunea Odesa după ce au fost raportate lovituri asupra infrastructurii critice

În capitala ucraineană Kiev au fost introduse întreruperi de energie electrică de urgență după lovituri asupra unor facilități de infrastructură din regiune, potrivit celui mai mare furnizor de energie al țării, Yasno.

„Programele de întreruperi sunt temporar scoase din uz până la stabilizarea situației”, a precizat acesta într-un comunicat.

Odesa, lăsată în beznă din cauza atacurilor asupra infrastructurii critice

În sudul Ucrainei, întreaga regiune Odesa a rămas fără electricitate, a declarat pe Telegram Maksym Marchenko, din cadrul administrației regionale de stat.

„Din cauza atacului masiv cu rachete asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, temporar nu există alimentare cu energie electrică în regiunea Odesa și în alte regiuni din Ucraina”, a declarat el. Probleme au fost raportate până la vest, în Lviv.

„Întregul oraș nu are electricitate”, a declarat primarul Andriy Sadovyi. „Așteptăm mai multe informații de la specialiștii în energie. Este posibil să existe întreruperi în alimentarea cu apă. Rămâneți în adăposturi”.

Mykhailo Podolyak, un consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, a declarat pe Twitter că „un nou atac masiv asupra instalațiilor de infrastructură[ucrainene este în curs de desfășurare”.

Sursa: CNN

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase