VIDEO Flotila Libertății, atacată de comandouri israeliene. 15 activiști au fost uciși. Deputați din cinci țări europene se află la bordul navelor

VIDEO Flotila Libertății, atacată de comandouri israeliene. 15 activiști au fost uciși. Deputați din cinci țări europene se află la bordul navelor
O flotilă internațională care transporta ajutoare către Fâșia Gaza a fost atacată de comandouri israeliene, peste 15 persoane fiind ucise în raidul militarilor asupra vaselor care transportau peste 700 de persoane, activiști din 40 de țări

O flotilă internațională care transporta ajutoare către FâșiaGaza a fost atacată de comandouri israeliene, peste 15 persoanefiind ucise în raidul militarilor asupra vaselor care transportaupeste 700 de persoane, activiști din 40 de țări, inclusivparlamentari din Irlanda, Italia, Suedia, Norvegia șiBulgaria.

Navele care alcătuiesc „Flotila libertății” intenționau să aducă înFâșia Gaza 10.000 de tone de ajutoare umanitare, inclusiv ciment,medicamente, alimente și alte bunuri de strictă necesitate.

Marina israeliană își anunțase deja intenția de a împiedica,inclusiv prin forță, flotila să se apropie de coastele Fâșiei Gaza,supusă de Israel unei blocade stricte de la preluarea controluluiteritoriului de către mișcarea islamistă Hamas, în iunie 2007,informează Mediafax.

La Ierusalim, armata israeliană a confirmat, într-un comunicat, că”mai mulți pasageri au fost uciși sau răniți” în raid. Un postisraelian de televiziune, Canal 10, a anunțat că este vorba despremoartea a cel puțin zece dintre pasageri. Membrii comandouluiisraelian au deschis focul după ce au fost atacați cu topoare șicuțite de pasageri ai flotilei, a adăugat Canal 10.

„Flotila libertății” plecase duminică după-amiază spre teritoriulpalestinian.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, generalul Avi Benayahu,a declarat luni că nu știe „cine a dat ordinul de a trage”,relatează AFP. „Marina acționează la ordin și consemnele dedeschidere a focului sunt foarte clare. Soldații fuseserăavertizați să nu cedeze la provocări”, a subliniat generalulBenayahu.

Grecii anulează un exercițiu militar comun, turciipichetează consulatele Israelului

Grecia a întrerupt un exercițiu aerian comun cu Israelul, carese desfășura de marți în Creta (sud).

Ministerul grec al Afacerilor Externe l-a convocat, luni dimineața,pe ambasadorul Israelului în Grecia, Ali Yahya, pentru a-i cere „oinformare imediată privind securitatea cetățenilor greci care seaflau la bordul navelor (…) și a subliniat necesitatea luăriiunor măsuri indispendabile pentru protejarea securitățiiacestora”.

Câteva sute de persoane s-au adunat luni în fața misiunilordiplomatice israeliene la Istanbul și Ankara, pentru a protestafață de un raid israelian violent împotriva unei flotile de ajutorpropalestinian, care include nave turcești. La Istanbul,aproximativ 400 de manifestanți, care scandau sloganuri ostile fațăde Israel, s-au adunat în fața consulatului israelian, în cartierulLevent.

UE cere o „anchetă completă” autoritățilorisraeliene

Uniunea Europeană a cerut luni o „anchetă completă” din parteaautorităților israeliene asupra circumstanțelor raidului lor asupraflotilei de ajutor propalestinian și a reiterat cererea privind unacces „necondiționat” către Fâșia Gaza a ajutorului umanitar șicomerțului.

Pe stadion doar cu vaccin sau test! Premierul a anunţat condiţiile ca fanii să intre...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Stelistul Chitoșcă și rapidistul Ciuculescu s-au luat la bătaie! Scandal monstru la Survivor România! Imagini...
Pericolul major care amenință planeta. Acum e oficial, aplicațiile de tip Waze ar putea deveni...
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Job-ul pentru care poți fi plătit cu 22.000 de euro pe lună și nu necesită...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Au furat TUNUL direct de pe fundul mării! „Au crezut că ar fi o piesă...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
Horoscopul banilor 17-23 mai 2021. Zodia care dă lovitura, va fi săptămâna perfectă
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Flavia Groșan, medicul care tratează bolnavi de COVID-19 după scheme de tratament proprii, face un...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide