VIDEO | Muniție fabricată în România pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, ajunsă în războiul din Ucraina

Publicat: 05/10/2022, 14:12
Actualizat: 05/10/2022, 14:15

Războiul din Ucraina început în luna februarie a fost primul din istorie care poate fi urmărit live, datorită rețelelor de socializare, astfel că milioane de oameni din întreaga lume au putut asista la atrocitățile comise de armata rusă în țara vecină României.

Rețelele sociale au jucat un rol important în acest război, chiar și președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky a postat tot felul de informații despre ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Recent, și România a ajuns în război.  Mai exact, armamentul românesc. Pe rețelele sociale au apărut imagini cu muniție fabricată la noi în țară folosită de armata ucraineană împotriva trupelor ruse.

Însă, din imaginile postate pe internet, este vorba despre rachete fabricate pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, în 1989, de tip ”Katiușa”.

„Rachetele au fost fabricate în 1989, ceea ce înseamnă că e posibil ca ele să fi trecut prin mai multe mâini în această perioadă și că au fost vândute în Ucraina de companii românești sau private”, se arată în comentariul care însoțește un video postat pe contul de Twitter Ukraine Weapons Tracker.

Nu este prima dată când muniția din România ajunge în Ucraina

Nu este prima dată când muniția din România ajunge în Ucraina, în urmă cu numai câteva săptămâni, în luna august, pe rețelele sociale au apărut imagini cu soldați ucraineni care folosesc muniție de artilerie produsă de compania națională Romarm.

Atunci, Ministrul Economiei, Florin Marian Spătaru, a declarat că au fost demarate verificări pe acest subiect și că nu există informații despre respectiva muniție care ar fi fost livrată din România.

Urmărește evoluția războiului din Ucraina AICI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase