VIDEO și FOTO. Ultimele clipe cu Gaddafi ÎN VIAȚĂ: însângerat, în agonie, bruscat de rebeli

Redactor:
Gândul
Un video îl arată pe Gaddafi în agonie, cu câteva momente înainte de a fi împușcat.

Un video îl arată pe Gaddafi în agonie, cu câteva momente înainte de a fi împușcat. Rănit la cap și la ambele picioare, dictatorul abia se mai putea ține pe picioare. Doi rebeli îl susțineau de brațe în poziție verticală, iar alte câteva zeci urlau și chiuiau de bucurie pe lângă. „Ce ți-am făcut eu vreodată ție?” l-a întrebat, la un moment dat, Gaddafi pe unul dintre rebeli.

Potrivit imaginilor surprinse în ultimele lui momente de viață de către un combatant libian, Gaddafi avea și răni multiple la cap, iar hainele lui erau pline de sânge.

Muammar Gaddafi a murit în ambulanță, în drum spre spitalul din Misrata. Cadavrul fostului lider libian se află la morga spitalului din Misrata, scrie Daily Mail.

După ce a fost executat, rebelii au defilat cu cadavrul lui Gaddafi pe străzile orașului Sirt.

Gaddafi e vizibil rănit, respiră greu și-i imploră pe rebeli să-i cruțe viața, dar aceștia sunt de neînduplecat

Combatanții urlă la el

Gaddafi e bruscat fără milă de cei care l-au capturat

Când dictatorul a fost descoperit, ascuns într-un tunel, acesta a început să strige: „Nu trageți, nu trageți!”. Pistolul lui aur pe care-l avea asupra sa i-a fost luat de revoluționari

Slăbit, dictatorul a fost ținut cu de-a forța în picioare, iar trupul fostului iderul libian a fost transportat cu un camion pe străzile Sirtului

Plin de praf , rănit și lovit de diferite persoane, Gaddafi e în agonie

Liderul rănit și însoțitorii săi s-ar fi refugiat în două țevi de beton aflate în apropierea orașului natal, unde ar fi fost găsiți de opozanții rebeli.

Cu o zi înainte de capturarea lui Gaddafi fiul acestuia, Saif, a fost împușcat în picior. Potrivit unor surse citate de cotidianul britanic, acesta ar fi de asemenea mort

Și un alt fiu de-al dictatorului libian, Mutassim, a fost de asemenea ucis în Sirt

Abu Bakr Jabr, conducătorul armatei lui Gaddafi, a fost de asemenea ucis în timpul confruntărilor

Vestea morții lui Gaddafi a fost salutată de oameni politici din întreaga lume. „Am așteptat acest momt de multă vreme, Gaddafi este mort”, a declarat prim- ministrul libian Mahmoud Jibril într-o conferință de presă organizată la Tripoli în decursul zilei de ieri, scrie sursa citată. Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a catalogat ziua morții lui Gaddafi drept una „importantă” în istoria Libiei, care marchează „încheierea unui capitol lung și dureros” pentru poporul libian. Liderul de la Casa Albă a avertizat asupra perioadei dificile care urmează acestui eveniment: uciderea lui Gaddafi și sfârșitul unei dictaturi de 42 de ani.


Inchide