• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Yahoo cere Facebook să plătească pentru patentele pe care le folosește

Yahoo cere Facebook să plătească pentru patentele pe care le folosește
Yahoo solicită Facebook taxe pentru drepturile de proprietate intelectuală.

Yahoo solicită Facebook plătirea unor taxe pentru brevetele pe care le folosește și care îi aparțin, scrie Huffington Post.

Yahoo susține că rețeaua de socializare folosește patente care includ mecanismele tehnice în reclame, setările de confidențialitate, fluxul de știri și serviciile sale de mesagerie, potrivit unei surse din interiorul companiei, citată de Reuters.

Reprezentanții celor două companii s-au întâlnit luni și au discutat despre un număr cuprins între 10 și 20 patente. Cei de la Yahoo spun că nu vor ezita să acționeze în instanță Facebook, dacă rețeaua de socializare refuză un acord.

Alte companii au fost supuse deja acordului de licențiere cu Yahoo și ar fi nedrept ca Facebook să nu facă același lucru.

„Yahoo are responsabilitatea de a proteja drepturile intelectuale față de acționarii săi, față de angajații săi și față de restul persoanelor implicate”, se arată într-un comunicat al companiei.

Pe de altă parte, reprezentanții Facebook spun că nu au avut încă ocazia să evalueze cerințele celor de la Yahoo.

Dacă Yahoo va da în judecată Facebook, aceasta ar fi prima mare bătălie legală între doi giganți, pe tema drepturilor de licențiere.

 

Inchide