Zboruri mai ieftine? Da, cu avioane alimentate cu deșeuri și alge

Redactor:
Ramona Loznianu
Zboruri mai ieftine? Da, cu avioane alimentate cu deșeuri și alge
Alimentarea avioanelor cu biocombustibil a primit undă verde din partea Asociației de Transport Aerian din SUA, ceea ce le va permite companiilor aeriene să-și reducă costurile. Acest aspect s-ar putea reflecta și în prețul biletelor de avion.

Alimentarea avioanelor cu biocombustibil a primit undă verde dinpartea Asociației de Transport Aerian (ATA) din SUA, ceea ce le vapermite companiilor aeriene să-și reducă costurile. Acest aspects-ar putea reflecta și în prețul biletelor de avion.

ATA a aprobat utilizarea unui amestec de combustibil, care poateconține până la 50% deșeuri organice, alege sau resturi de lemn,pentru cursele de pasageri. Companiile care vor opta pentru unastfel de combustibil își vor reduce costurile, potrivit FastCompany.com.

În prezent, un baril de combustibil pentru avioane costă 131 dedolari, în timp ce carburantul pe bază de alge costă 50 de dolari.Un alt tip de biocarburant pentru avioane are prețuri cuprinseîntre 50 și 80 de dolari pe baril.

Compania aeriană Lufthansa intenționează să testeze timp de șaseluni un biocombustibil pentru alimentarea unui singur motor, pecursele de pe ruta Hamburg-Frankfurt.

Inchide