• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Zeci de preoți italieni, filmați în timp ce întrețineau relații homosexuale, iar apoi șantajați. Unii au luat bani din cutia milei ca să-i plătească pe șantajiști

Zeci de preoți italieni, filmați în timp ce întrețineau relații homosexuale, iar apoi șantajați. Unii au luat bani din cutia milei ca să-i plătească pe șantajiști
Doi bărbați au fost arestați pentru că intrau în legătură cu preoți pe rețelele de socializare, îi filmau în timp ce făceau sex cu ei, iar apoi îi șantajau ca să nu facă publice înregistrările

Doi bărbați au fost arestați pentru că intrau în legătură cu preoți pe rețelele de socializare, îi filmau în timp ce făceau sex cu ei, iar apoi îi șantajau ca să nu facă publice înregistrările.

Aproximativ o sută de clerici au fost șantajați după ce au făcut sex virtual sau real cu cei doi bărbați, care le cereau apoi până la 10.000 de euro în schimbul tăcerii. Un preot le-a trimis chiar 7.000 de euro și le-a povestit anchetatorilor că a reușit să strângă acești bani de la credincioșii cărora le binecuvânta casele și reducând cuantumul ajutoarelor pe care ar fi trebuit să le dea săracilor, scrie The Guardian.

Unul dintre cei doi arestați, Giuseppe Trementino, în vârstă de 30 de ani, a spus că a început să întrețină relații sexuale cu un preot după ce l-a întâlnit anul trecut, din întâmplare, pe când lucra la o companie de curierat. Preotul i-a dat regulat sume de bani lui Trementino, i-a cumpărat chiar și o mașină, dar în cele din urmă l-a reclamat la poliție.

În acest timp, Trementino spune că a fost contactat pe Facebook de un al doilea preot, care l-a invitat să petreacă trei zile cu el la un hotel din Roma, plătindu-i biletul de tren și dându-i 300 de euro ca să cumpere cannabis, alcool și prezervative. Bărbatul susține că a început apoi să primească cereri pentru sesiuni erotice pe webcam din partea a zeci de preoți.

„Primeam și cinci cereri pe zi din toată Italia și una chiar din Franța. Am început să mă simt prins într-o rețea a perversiunilor”, a spus bărbatul, acuzat alături de colegul său de cameră, Diego Maria Caggiano, în vârstă de 35 de ani.

Inchide