EXCLUSIV VIDEO | Andrei Baciu avertizează: ”Gripa, mult mai periculoasă decât actuala formă de COVID!”

Publicat: 08/02/2023, 11:41
Actualizat: 08/02/2023, 13:42

Forma actuală de gripă are un impact mult mai mare asupra organismului, este de părere Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. În același timp, actuala variantă de COVID-19 are efecte mult mai ușoare și nu se diferențiază mult de o viroză.

Dintre infecțiile virale care circulă în prezent, gripa afectează mult mai mult, comparativ cu viroza respiratorie și actuala variantă de COVID.

Față de ceea ce vorbim și există astăzi, în februarie 2023, este evident, cred, pentru mare parte din cei care cunosc oameni care au trecut prin diverse infecții, faptul că gripa rămâne în continuare infecția virală care te afectează cel mai mult.

Are un impact mult mai puternic asupra organismului – și vorbim aici chiar de persoane sănătoase, pot să vă zic că vorbesc în cunoștință de cauză -, spre deosebire de tulpina actuală circulantă de COVID, care nu se diferențiază foarte tare de banalele viroze și, practic, treci foarte ușor prin boală”, a declarat Andrei Baciu, la Gândul Exclusiv.

”Gripa existentă acum tinde să aibă un efect mult mai mare”

Iar efectele sunt resimțite inclusiv de persoanele care nu au și alte patologii.

Sigur că la nivel de simptomatologii variază foarte mult – dacă vorbim de o persoană sănătoasă, dacă vorbim de o persoană care are diverse patologii -, dar în momentul de față, dacă este să facem această comparație și această discuție, deși este destul de dificil de făcut, dar cu caracter general am putea desprinde concluzia că gripa existentă acum tinde să aibă un efect mult mai mare, un impact mult mai mare asupra organismului decât formele circulante de COVID”, a conchis secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății.

Dacă în sezoanele precedente, pe lângă vaccin, mulți oameni au stat acasă, iar când au ieșit au purtat măști de protecție sanitară, în actualul au fost făcute doar 1,5 milioane vaccinuri antigripale. Mai mult, fără o reală amenințare, majoritatea a renunțat la orice formă de protecție, în special în spațiile închise.

Multitudinea de cazuri de gripă a determinat autoritățile să declare alertă epidemică.

Interviul integral aici:


Citește și:

EXCLUSIV VIDEO | Ministrul Mediului explică în ce condiții putem construi hidrocentrale în ariile protejate: ”Să se facă studiile de impact așa cum trebuie”

EXCLUSIV VIDEO | De ce nu au mai atacat urșii, deși a fost o iarnă blândă? Ministrul Mediului: ”Fără intervenție umană, lucrurile nu se vor rezolva”

EXCLUSIV VIDEO | 100.000 de mașini vechi, scoase din circulație cu Rabla Local

EXCLUSIV VIDEO | Cum își propune statul să ajute la montarea a 150.000 de panouri fotovoltaice. Ministrul Mediului: ”Să mergem pe un sistem informatic performant”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase