Sulfina Barbu la Interviurile Gândul: „Sorin Apostu poate fi suspendat, sau chiar exclus din PDL”. Plus: ce crede ministrul Muncii despre pictorialul Elenei Udrea. VIDEO

Sulfina Barbu la Interviurile Gândul: „Sorin Apostu poate fi suspendat, sau chiar exclus din PDL”. Plus: ce crede ministrul Muncii despre pictorialul Elenei Udrea. VIDEO
Posibila excludere din PDL a primarul Clujului, Sorin Apostu, anchetat pentru luare de mită, va fi discutată în Biroul Permanent al partidului. Anunțul a fost făcut, joi, la Interviurile Gândul de către ministrul Muncii, Sulfina Barbu.

Posibila excludere din PDL a primarul Clujului, Sorin Apostu, anchetat pentru luare de mită, va fi discutată în Biroul Permanent al partidului. Anunțul a fost făcut, joi, la Interviurile Gândul de către ministrul Muncii, Sulfina Barbu.

Domnul Apostu poate fi suspendat, chiar exclus, acestea sunt prevederile și exact așa vom proceda dacă apar datele concrete. Deocamdată știm că a fost reținut pentru 24 de ore și că astăzi se dezbate problema la tribunal. Putem lua decizia în mod direct în BPN. Se aplică direct Codul Etic și apoi doar se comunică public”, a precizat Sulfina Barbu, subliniind că recentele chemări la tribunal sunt o dovadă că „justiția nu are niciunfel de control politic”:

„Noi nu ne-am dus nici să facem cordon în jurul lor, nici să-i amenințăm pe procurori, nici să-i amenințăm pe cei care nu sunt de părere cu noi că vor ajunge la pușcărie, așa cum fac alții. Este o dovadă că justiția nu are sub guvernul Boc niciun fel de control politic și este un semnal clar. Nu ne-am fi putut imagina în guvernul Năstase așa ceva. Atunci se discutau la partid dosarele adversarilor politici. Noi vorbim acum despre o independență clară a justiției. Codul Etic al partidului a fost adoptat și va produce și efecte. Am văzut că în cazul domnului Bian a produs efecte imediat, a fost o delimitare clară și corectă. La ședința Biroului Permanent vom discuta despre toate situațiile apărute. Eu îmi doresc ca toate aceste chestiuni să fie clar fundamentate, dar e clar că nu fac bine PDL„.

„Elena Udrea a demonstrat că poate și poza într-o ipostază de femeie puternică”

Recentul pictorial în care a apărut ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, este văzut de către Sulfina Barbu drept o dovadă de „curaj”. Ministrul Muncii spune că femeile nu mai trebuie privite drept apariții exotice pe scena politică:
„Doamna Elena Udrea a demonstrat că are foarte mult curaj și poate fi și un bun ministru, dar poate și poza într-o ipostază de femeie puternică. Dacă ne limităm doar la faptul că femeile sunt discriminate în politică greșim. Eu sunt împotriva oricărei discriminări și nu fac un titlu de glorie că femeile sunt discriminate în politică. Dimpotrivă, aș spune că trebuie acțiune și nu declarații. Cred că trebuie să nu ne canalizăm foarte tare pe chestiunea că femeile sunt apariții exotice în politică”.

Remanierea: decisă de premier și președinte

Preconizată încă din vară, remanierea guvernamentală nu mai este deocamdată de actualitate, ministrul Muncii declarând că respectivul subiect nu a fost discutat în guvern, fiind lăsat la latitudinea premierului Boc și președintelui Băsescu:
Remanierea e un proces care se poate întâmpla oricând și premierul știe cel mai bine cu atât mai mult cu cât acum avem și execuția bugetară și obiectivele pentru care miniștri trebuiau să dea socoteală în fața sa . Cred că e îndreptățit să facă o evaluare și acolo unde lucrurile nu sunt așa cum s-a stabilit să decidă. Domnia sa în colaborare cu președintele trebuie să stabilească de ce impuls are nevoie guvernul pentru a merge mai departe
În guvern nu a avut loc până acum o discuție legată de remaniere. Premierul se va consulta cu președintele și va decide când va fi momentul și care sunt portofoliile unde ar trebui să vină altcineva”.

Așteptările din interior: PDL între 25 și 32% în sondajele de anul viitor

În privința partidului, Sulfina Barbu spune că ținta pentru anul viitor este de 25-32% din opțiunile electoratului: „Sper să trecem de un 25%, având în vedere că acum suntem undeva la 20% în preferințele electoratului, dar cu semnalele că s-a făcut ceva pentru țară, cu nu a pus nimeni bani deoparte, să-i ascundă. Banii care au fost disponibili s-au dus către investiții, pentru că până la urmă aceasta e cheia creșterii economice. Mergând pe acest trend, eu sper ca PDL să reușească să treacă de cifra de 25%, între 25 și 32%. Depinde de implicarea și bagajul pe care îl vor aduce aleșii locali”.

Vezi aici interviul integral și cele mai importante declarații

Inchide