Amendă uriașă primită de Facebook în scandalul Cambridge Analytica

Amendă uriașă primită de Facebook în scandalul Cambridge Analytica
Federal Trade Commission (FTC) a aprobat o amendă de 5 miliarde de dolari pentru Facebook, în această săptămână, după investigația efectuată în privința modului în care compania a gestionat datele utilizatorilor, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu situația.

FTC a investigat acuzațiile legate de modul în care Facebook a pus la dispoziția Cambridge Analytica datele a 87 de milioane de useri.

Investitorii au reacționat favorabil la vestea acordului, iar acțiunile companiei au crescut cu 1,8%, în timp ce unii parlamentari democrați au apreciat amenda drept inadecvată.

Conform Wall Street Journal autoritatea de reglementare va impune companiei social media noi restricții în privința datelor utilizatorilor.

Chiar dacă este cea mai mare amendă civilă plătită către FTC, sunt voci care apreciază că suma este doar o fracțiune din venitul anual al Facebook și nu este în măsură să determine compania să trateze cu responsabilitate datele utilizatorilor. „Amenda este o mică parte din venitul anual al Facebook și nu îi va face să se gândească de două ori la responsabilitățile lor de a proteja datele utilizatorilor”, declară democratul David Cicilline.

Facebook a obținut în primul trimestru venituri de 15,1 miliarde de dolari și un profit net de 2,43 miliarde de dolari, mai redus pentru că firma a constituit un provizion de 3 miliarde de dolari pentru amenda FTC.

 

Inchide