Cum arată și la ce este folosit cel mai mic aparat de filmat din lume. Are dimensiunea unui fir de nisip – VIDEO

Redactor:
Laura Cojocaru
Cum arată și la ce este folosit cel mai mic aparat de filmat din lume. Are dimensiunea unui fir de nisip – VIDEO
O cameră de filmat de mărimea unui fir de nisip ușurează munca medicilor chirurgi. OmniVision OV6948 este cel mai mic aparat de filmat din lume și poate fi introdus în corpul pacienților în timpul operației.

Există camere de filmat în diferite forme și mărimi, de la cele foarte mari, menite să surprindă imagini la rezoluție înaltă, până la cele mici pe care le regăsim în smartphone-urile noastre. Există chiar și camere extrem de mici de mărimea unui fir de nisip, cum este cazul camerei OmniVision OV6948, o cameră utilizată în medicină.

Elementul care face din OmniVision OV6948 să fie o cameră atât de specială este dimensiunea sa. Camera măsoară 0,575 x 0,575 x 0,232 mm și produce imagini de 40.000 de pixeli, datorită unui chip RGB Bayer, potrivit ubergizmo.

OmniVision OV6948 ușurează lumea medicală deoarece camera poate fi introdusă în corpul unei persoane în timpul operației. OmniVision OV6948 generează o cantitate mică de căldură, iar corpul pacientului nu este deranjat de prezența obiectului în interiorul lui.

Senzorul poate produce imagini la un unghi de 120 de grade, iar parte din spate este iluminată, pentru a observa cu exactitate unde se poziționează camera.  
 

 

Inchide