Facebook testează un sistem de recunoaștere facială pentru verificarea identității utilizatorilor

Redactor:
Adrian Popa
Facebook testează un sistem de recunoaștere facială pentru verificarea identității utilizatorilor
Rețeaua de socializare online Facebook testează un sistem de recunoaștere facială prin intermediul căruia poate fi verificată identitatea utilizatorilor, transmite publicația Engadget.

Sistemul a fost descoperit în codul aplicației mobile Facebook de către un cercetător. Potrivit lui Jane Manchun Wong, utilizatorii sunt rugați să își facă un selfie video, din mai multe unghiuri. Compania susține că această înregistrare, la care nu are acces nimeni altcineva, este ștearsă după 30 de zile.

Faptul că funcția este testată nu înseamnă automat că va fi și implementată în rețeaua de socializare.

Un astfel de sistem de recunoaștere facială poate spori securitatea conturilor de Facebook, dar mulți utilizatori sunt îngrijorați de faptul că baza de date cu înregistrările ar putea ajunge la cine nu trebuie sau ar putea fi folosită în scopuri ascunse.

Recunoașterea facială este folosită de mai multe companii, care susțin că aceasta este o metodă de autentificare mai sigură. De exemplu, pe noile smartphone-uri Apple, precum iPhone 11 sau iPhone 111 Pro, aceasta a înlocuit complet senzorul pentru amprentă. Totodată, un sistem similar cu Face ID de la Apple a fost lansat și de Google pe noile sale smartphone-uri din seria Pixel 4.

 

Inchide