Aurelian Mihai
09.08.2019
IT&C

Surpriza neplăcută de care au parte utilizatorii de iPhone care își schimbă bateriile telefoanelor în centre neautorizate – VIDEO

Surpriza neplăcută de care au parte utilizatorii de iPhone care își schimbă bateriile telefoanelor în centre neautorizate – VIDEO
Apple își sabotează utilizatorii care aleg înlocuire acumulator iPhone la service-uri neautorizate, transmite Go4it.

Apple a fost în centrul unui imens scandal, după ce a ieșit la iveală că defectarea acumulatorilor iPhone este ascunsă utilizatorilor prin trucuri software care limitează artificial performanța dispozitivelor. Într-un rar gest ce echivalează cu recunoaștere vinovăției, compania americană a oferit utilizatorilor iPhone nemulțumiți posibilitatea de a readuce telefonul iPhone la performanțe optim înlocuind la cerere acumulatorul „îmbătrânit” contra unei taxe oarecum rezonabilă de 20 de dolari. Numai că bunăvoința Apple este limitată, compania atacând fără menajamente problema furnizorilor neautorizați de acumulatori compatibili, care oferă servicii similare la preț de câțiva dolari.

Practică des întâlnită la produsele rivale, înlocuirea acumulatorilor folosind piese compatibile nu este deloc tolerată de Apple. Potrivit investigațiilor făcute de specialiștii iFixit, Apple a activat în ultima versiune de iOS o funcție pentru verificarea autenticității acumulatorului, care dezactivează o funcție de monitorizare hardware esențială pentru evaluarea duratei de viață a acumulatorului.

În mod normal, telefonul iPhone va emite un avertisment atunci când acumulatorul folosit a ajuns la un nivel de uzură suficient de avansat pentru a afecta performanța dispozitivului, această informație fiind adăugată după scandalul recent privind limitarea artificială a performanțelor iPhone, interpretată ca o metodă de a manipula intenția de cumpărare a utilizatorilor în direcția unui nou telefon iPhone.

Citește continuarea…

Foto: iFixit

Inchide