6 lucruri pe care trebuie să le știi neapărat despre criptomonede

6 lucruri pe care trebuie să le știi neapărat despre criptomonede
6 lucruri pe care trebuie să le știi neapărat despre criptomonede / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 05/07/2022, 20:30

Pentru mulți oameni, industria criptomonedelor este un mare mister. Cu toate acestea, tot mai mulți oameni devin interesați și își încearcă norocul plasând bani pe piața monedelor digitale.

Din punct de vedere istoric, bursa de valori a fost aclamată ca fiind cel mai important creator de profit pe termen lung. În medie, acțiunile generează un randament anual de 7%, care include reinvestirea dividendelor și ajustarea la inflație. Investitorii își pot dubla investiția inițială în aproximativ un deceniu cu ajutorul pieței bursiere, ceea ce este remarcabil.

În ceea ce privește criptomonedele, afacerea este și mai bună. În mai multe cazuri, investitorii în monede virtuale au obținut câștiguri exponențiale în mai puțin de un an, mai ales cand utilizează o platformă crypto de încredere.

Cu toate acestea, înainte de a vă alătura nebuniei monedelor digitale, ați putea lua în considerare să parcurgeți acest îndrumar cu privire la cele 6 lucruri pe care trebuie să le știți despre criptomonede.

#1 Cantitatea totală de criptomonede este limitată

Oferta de criptomonede este limitată; nu poți cumpăra o cantitate nesfârșită, indiferent de câți bani ai la dispoziție. La fel ca petrolul, aurul și, bineînțeles, banii, criptomonedele sunt o resursă limitată. Acest lucru explică de ce unele criptomonede, cum ar fi Bitcoin, au cunoscut o creștere exponențială a valorii pe măsură ce oferta scade. Investitorii sunt conștienți de faptul că numărul de Bitcoin și alte criptomonede disponibile va scădea și, în cele din urmă, se va termina la un moment dat. Rețineți că puterea cererii și a ofertei vor dicta prețurile criptomonedelor în viitor.

#2 Există aproape 10 000 de criptomonede

Având în vedere că atât de mulți oameni sunt interesați să obțină o parte din piața criptomonedelor, apar zilnic noi monede.

În prezent, există aproximativ 10 000 de criptomonede în lume. Unele dintre aceste monede au o valoare redusă și, cel mai probabil, nu vor valora prea mult nici în viitor.

Cu toate acestea, Bitcoin pare să fie diamantul brut – a fost prima criptomonedă tranzacționabilă, iar în prezent reprezintă mai mult de o treime din plafonul total al tuturor criptomonedelor.

Un lucru este sigur: cu toții avem de unde alege atunci când ne hotărâm ce criptomonedă să cumpărăm.

#3 Criptomonedele sunt foarte volatile

Dacă ați urmărit cu atenție piața criptomonedelor, trebuie să fi observat că acestea cunosc căderi și creșteri în scurt timp. Acest lucru poate fi explicat prin faptul că tranzacționarea criptomonedelor este executată pe diverse platforme de tranzacționare, spre deosebire de un schimb central.

În special, plafonul de piață agregat al tuturor criptomonedelor a crescut la peste 3.000 de miliarde de dolari în noiembrie 2021, dar de atunci s-a redus la puțin peste 2.300.000 de dolari în ianuarie 2022. În plus, Bitcoin, cea mai tranzacționată criptomonedă, a avut peste 4 corecții majore în ultimele 12 luni. În cele din urmă, lumea crypto nu este pentru cei slabi de inimă. Fiți pregătiți pentru maximele și minimele aleatorii.

#4 China este cel mai mare miner de criptomonede

Mineritul criptomonedelor este locul în care se află adevărata valoare. În acest caz, mineritul este procesul de verificare și extindere a tranzacțiilor înainte ca acestea să fie introduse în registrul blockchain. Minarea criptomonedelor presupune utilizarea unor computere de mare putere pentru a obține soluții la ecuații matematice complexe pentru a verifica și înregistra tranzacțiile. Procesul este competitiv, iar minerii sunt recompensați cu criptomonede.

Mineritul este foarte profitabil, iar China controlează peste 75% din totalul mineritului de criptomonede.

#5 Criptomonedele sunt impozabile

Bineînțeles, trebuie să plătiți taxe în funcție de țara dumneavoastră. Pe măsură ce criptomonedele continuă să fie acceptate pe piața de masă, tot mai multe agenții fiscale din întreaga lume încearcă să obțină partea lor din tortul virtual. Cele mai multe țări se așteaptă să remiteți impozit pe profiturile pe care le obțineți din portofoliul dvs. de criptomonede. De exemplu, în România, se percepe o rată fixă de 10% pentru câștigurile obținute din tranzacțiile cu monede virtuale. Dacă locuiți altundeva, verificați de două ori legislația fiscală din țara dvs. pentru mai multă siguranță.

#6 Criptomonedele sunt interzise în unele țări

Sigur, criptomonedele ar putea fi a doua cea mai mare invenție de la pâinea feliată încoace, dar oare le acceptă toată lumea? Având în vedere natura descentralizată și nereglementată a comerțului cu criptomonede, unele țări au ales să interzică utilizarea și tranzacționarea criptomonedelor.

Dar este posibil să se interzică fizic criptomonedele? Ei bine, este o întreprindere imposibilă. Orice persoană poate obține un portofel de criptomonede. Într-adevăr, țările pot face legi privind criptomonedele, dar piața crypto nu poate fi interzisă. Egipt, Irak, Qatar, Oman, Maroc, Algeria, Tunisia, Bangladesh și China au interzis în totalitate criptomonedele, în timp ce alte 42 de țări au instituit limitări privind schimburile de criptomonede.