FOTO – VIDEO – Amplă operațiune împotriva traficanților de droguri: Sunt făcute zeci de percheziții. La audieri vor ajunge 150 de oameni din 12 județe

Publicat: 05/10/2022, 11:01
Actualizat: 05/10/2022, 11:50

O amplă operațiune împotriva traficanților de droguri are loc miercuri dimineața. Procurorii și polițiștii fac 82 de percheziții, iar la audieri vor ajunge 150 de oameni din 12 județe.

Dosarul este instrumentat de procurorii DIICOT din Alba, Cluj, Galați și Sibiu. La operațiune participă polițiști din 12 județe.

Miercuri dimineața au loc 82 de percheziții domiciliare în cauze privind comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, peste 150 de persoane urmând a fi conduse la audieri.

Percheziții la dealerii de droguri din zona Munților Apuseni

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia efectuează 35 de percheziții domiciliare, în județele Alba și Cluj, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii”, a transmis DIICOT.

Sunt vizate persoane, care în perioada 2021 – 2022 au cumpărat, deținut și comercializat droguri din categoria celor de risc (canabis), dar și noi substanțe psihoactive mai multor consumatori din Alba Iulia, Aiud, Teiuș, Turda, Gherla, precum și în mai multe localități din zona Munților Apuseni.

Peste 120 de persoane vor fi duse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, pentru audieri.

În paralel, „procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca efectuează 36 de percheziții domiciliare în municipiile Turda, Câmpia Turzii și comuna Mihai Viteazu, județul Cluj și în județul Maramureș, într-o cauză privind comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, deţinere de droguri de risc și mare risc, fără drept, pentru consum propriu, precum și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive”, conform DIICOT.

În urma acestor verificări, 17 oameni vor fi audiați.

Cultivau cannabis indoor

În Galați au loc, la această oră, 7 percheziții, într-o cauză privind comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc, prin înființarea și întreținerea unor culturi de canabis, indoor, în scopul comercializării către consumatori din județul Galați.

Oamenii legii din Sibiu au descins la patru adrese, unde au suspiciuni că există probe că s-a făcut trafic de droguri.

„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2021 – 2022, persoanele cercetate au comercializat droguri din categoria celor de mare risc (4 CMC), dar și noi substanțe psihoactive mai multor consumatori din județul Sibiu. Peste 20 de persoane vor fi audiate la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu”, arată sursa citată anterior.

Activitățile judiciare sunt realizate împreună cu BCCO Alba, BCCO Cluj, BCCO Galați, BCCO Mureș, BCCO Oradea, SCCO Sibiu, SCCO Satu Mare, SCCO Harghita, SCCO Maramureș, SCCO Sălaj, SCCO Bistrița – Năsăud și SCCO Sibiu, la percheziții participând și efective din cadrul Jandarmeriei Române.

Acțiunea beneficiază de suportul Biroului Tehnic din cadrul DIICOT și Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase