VIDEO | Frații Andrew și Tristan Tate, aduși la DIICOT, luni dimineața. Procurorii continuă perchezițiile informatice

Publicat: 06/02/2023, 10:20
Actualizat: 13/02/2023, 09:51

Frații Andrew și Tristan Tate au fost scoși din arestul central al Poliției Capitalei pentru a fi aduși la DIICOT, luni dimineața. Procurorii continuă perchezițiile informatice, au spus surse judiciare pentru GÂNDUL.

Milionarii britanici, alături de una dintre complice, Luana Alexandra Radu, au fost aduși, luni, la sediul central al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

De data aceasta, niciunul dintre cei doi frați nu a mai făcut comentarii legate de ancheta procurorilor, în fața jurnaliștilor aflați în fața unității de parchet.

Surse judiciare au spus pentru GÂNDUL că cei trei au fost aduși la DIICOT pentru a asista la o nouă rundă de percheziții informatice.

Vă recomandăm să citiți și: Andrew TATE postează un nou mesaj din spatele gratiilor: „Există un motiv pentru care majoritatea eroilor au petrecut ceva timp într-o celulă”

Britanicii Andrew și Tristan Tate, arestați în România, pentru trafic de persoane

Frații Andrew și Tristan Tate, alături de Georgiana Naghel și Luana Alexandra Radu, au primit primele mandate de arestare preventivă pe 30 decembrie 2022, după ce, cu o zi înainte, fuseseră reținuți de procurorii DIICOT, în urma perchezițiilor la vila lor din Pipera și la studioul de videochat.

În 20 ianuarie, la cererea procurorilor, Tribunalul București le-a prelungit mandatele de arestare preventivă cu încă 30 de zile, din 29 ianuarie până pe 27  februarie.

Procurorii DIICOT au reușit să convingă judecătorul de la Tribunalul București să le prelungească fraților Tate mandatele de arestare argumentând că, lăsați liberi, aceștia ”pot exercita un control psihic asupra victimelor”.

Procurorii mai spun că frații Andrew și Tristan Tate ar putea fugi din România dacă ar fi eliberați din arest. În context, procurorii DIICOT s-au folosit de o declarație mai veche a unuia dintre cei doi milionari excentrici, în care arăta că are conturi în 19 țări ale lumii și ar putea zbura folosind mai multe pașapoarte.

Decizia de prelungire a arestului preventiv a fost contestată de inculpații din dosar, însă Curtea de Apel București a respins, pe 1 februarie, contestația împotriva deciziei prin care s-a dispus prelungirea arestării preventive, în cazul fraților Tate – Andrew și Tristan – dar și a celor două românce care le-ar fi fost complice, Georgiana Naghel și Luana Alexandra Radu.

DIICOT: Victimele au fost exploatate sexual de membrii grupului

Andrew și Tristan Tate sunt acuzați că, în 2021, „au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.

„Victimele au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, potrivit DIICOT.

CITEȘTE ȘI: 

EXCLUSIV | Frații Andrew și Tristan Tate, acuzații grave în fața judecătorilor de la CAB: „Suntem ținuți în arest ca să cedăm psihic”

UPDATE VIDEO | Frații Andrew și Tristan Tate, duși miercuri din arest la DIICOT / Andrew Tate: „Nu am făcut nimic greșit” / Tristan Tate: „Încearcă să-mi fure mașinile, banii, de aceea sunt la închisoare!” / Avocatul Eugen Vidineac: „Au de spus lucruri importante”

UPDATE | VIDEO: Frații Tate, scoși din nou din arest și duși la DIICOT / Tristan Tate: „Ce probe sunt împotriva noastră? Asta ar trebui să fie știrea zilei”

VIDEO | Andrew Tate: „Dumnezeu știe adevărul. Nu există probe în dosarul meu” / Motivul pentru care frații Tate au fost aduși miercuri la DIICOT. Avocat: „A fost extras tot conținutul informatic”

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase