VIDEO | Un artist din Timișoara a transportat pe plafonul maşinii un exponat care semăna cu un cadavru uman. Reacția Poliției

Publicat: 06/07/2022, 11:47
Actualizat: 06/07/2022, 11:51

Un artist din Timiș a transportat pe plafonul maşinii un exponat care semăna cu un cadavru uman. Poliția s-a sesizat când imaginile au început să fie distribuite în mediul virtual.

Polițiștii din Timiş au deschis o anchetă și, în urma verificărilor, l-au depistat pe șofer. Este vorba despre un tânăr de 28 de ani, membru al unui asociații de artiști.

El va fi amendat cu 1.000 de lei.

„A fost identificat un bărbat de 28 de ani care va fi sancţionat conform Legi nr 61/1991, cu suma de 1.000 de lei. Bărbatul este membrul unei asociaţii de tineri artişti din Timişoara, cunoscută cu acest gen de activităţii şi expoziţii”, conform unei informări transmise de polițiștii din Timiş.

VIDEO | Un artist din Timișoara a transportat pe plafonul maşinii un exponat care semăna cu un cadavru uman. Reacția Poliției / Sursa foto: News.ro
VIDEO | Un artist din Timișoara a transportat pe plafonul maşinii un exponat care semăna cu un cadavru uman. Reacția Poliției / Sursa foto: News.ro

Gruparea, responsabilă de mai multe opere scandaloase

Tânărul face parte din grupul Baraka din Timișoara. De-a lungul timpului, artiștii care fac parte din această asociație au făcut mai multe lucrări scandaloase.

De exemplu, în 2020, o operă de artă creată de cei de la grupul Baraka a fost amplasată în Piața Unirii din Timișoara, chiar în fața Muzeului de Artă. În ciuda faptului că aceasta semăna cu un dinozaur, artiștii care au realizat-o spun că era vorba un furnicar.

În 2018, la Festivalul Revolution, care s-a desfășurat la Muzeul Satului din Timișoara, membrii Baraka au șocat asistența cu un amalgam bizar de sicrie, penisuri și cruci, care a fost interzis imediat de organizatori.

De asemenea, la o expoziție la București au expus un câine mort, pe care l-au prezentat ca fiind un mesaj la adresa violenței împotriva animalelor.

Vă invităm să citiți și:

Trei câini fără stăpân, căsăpiți cu toporul de un individ, în județul Iași

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult