10 lecții de business pe care trebuie să le știe orice antreprenor. VIDEO

10 lecții de business pe care trebuie să le știe orice antreprenor. VIDEO
Publicat: 23/04/2012, 19:29
Actualizat: 25/04/2012, 08:30

Business Insider a adunat clipuri motivaționale de pe YouTubepe care ar trebui să le vizioneze orice întreprinzător, fie elîncepător sau nu. Dintr-o listă a primelor 10 filmulețe, veritabilelecții de antreprenoriat, n-ar trebui să lipsească discursul luiJoseph Bower de la Harvard ori sfaturile lui Steve Jobs

1. Dezvoltă-ți managerul din tine. ProfesorulJoseph Bower de la Școala de Business de la Harvard vorbește despreimportanța formării unui CEO și despre legăturile cusubalternii.

2. Adevărul despre ce ne motivează. Clipul esteun veritabil seminar animat despre adevăratele motive pentru caremuncim și vrem să ne dezvoltăm. Desenată pe o tablă albă cu unmarker, lecția explică cum persoanele care depun muncă intelectualăși sunt plătite tot mai bine încep să dea mai puțin randament șimai puțină dedicare la locul de muncă.

Ideea acestui seminar se rezumă la faptul că oamenii lucreazăpentru a câștiga bani, aceasta fiind o motivație slabă. Angajațiivor da un randament bun la locul de muncă abia după ce răsplatafinanciară nu va mai fi o problemă.

3. Muhammad Yunus: „Doar ceilalți contează”.Muhammad Yunus, director al băncii Grameen din Bangladesh, vorbeștedespre succes, menționând că acesta se atinge abia după ceantreprenorul începe să lucreze pentru a face bine altora și nunumai pentru binele propriu.

4. Cum se împacă afacerile „eco” și profitul.Gary Hirshberg explică cum o companie poate să fie profitabilă întimp ce se îngrijește de mediul înconjurător. Hirshberg este CEO alStonyfield Farm, o companie de produse alimentare care se axează înprezent doar pe produse bio. Acesta vorbește despre utilizareaatentă a energiei regenerabile pentru a reduce costurile înîntreaga societate, nu doar în compania sa.

5. Ideile care se răspândesc sunt câștigătoare.Antreprenorul Seth Godin ține un discurs despre propagarea continuăa ideilor și despre cum cele mai de succes afaceri pleacă de lacele mai simple necesități. Godin își exemplifică teoria cu unuldin cele mai populare produse de pe piață care nu a prins deloc lapublic în primii 17 ani de la apariție: pâinea feliată.

6. Cel mai bun sfat pentru orice antreprenor.Directorul companiei de încălțăminte Skechers face public secretulcompaniilor care au reușit pe piață: persistența.

7. Steve Jobs, despre viață, școală și bani.Discursul pe care l-a ținut Steve Jobs, cofondatorul Apple, în fațaabsolvenților de la Universitatea din Stanford este un exemplu dediscurs motivațional.

8. Câteva mișcări „mai puțin intelectuale” pentrueficiență la birou. Unul dintre aceste clipuri se referăla bunăstarea angajaților, strict la partea fizică.

Studii recente au arătat că multe ore petrecute pe scaun, labirou, nu sunt benefice pentru sănătatea unei persoane. Acest clipsugerează câteva mișcări de yoga menite să îi învioreze peangajații de după monitoare și să îi facă mai eficienți peparcursul zilei.

9. O imagine bună, în doar câteva secunde.Kathy McAfee, antreprenor și expert în discursuri publice, vorbeștedespre cum să îți cucerești publicul de la primele secunde. McAfeeîi sfătuiește pe antreprenori să nu facă mare caz pe propriul lorsucces și să se concentreze pe formula „bună, mă numesc … și suntaici ca să vă ajut cu …”

10. „Trebuie să te pricepi să îți alegi cei mai bunioameni ca să îți conducă afacerea” – Richard Branson.Acest clip de 3 minute cuprinde un colaj de citate ale celor maibogați oameni ai lumii despre alegeri, afaceri, instincte șioameni.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
Şi-a presimţit moartea! Ce a făcut Petrică Cercel la ultima cântare
Loredana Groza, luată cu ambulanța la puțin timp după ce a cântat la nunta Simonei...
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
“Prințișorul Craiovei”, ATACAT brutal de cei care îi sunt alături: “Un maimuțoi cu aere de...
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Sfatul unui medic: Cafeaua nu trebuie consumată prima dată dimineaţa. Care este motivul
Lovitură pentru cei care încalcă legea: Supraveghere video pe șosele și sancționare automată a contravenienților
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Cum e să te îmbolnăvești de COVID în țara în care virusul nu există oficial....
Şi-a presimţit moartea! Ce a făcut Petrică Cercel la ultima cântare
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Un președinte vrea să schimbe harta Europei! Cum și-a amenințat vecinii: 'Teritoriile acelea sunt ale...
Țara unde trăiesc cei mai înalți oameni din lume. De ce ar putea să scadă...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului. Doliu în lumea muzicii ușoare românești: A MURIT
Cutremur total în Europa! Apare o super armată europeană
E DESCOPERIREA momentului! O plantă din care se face vin are eficiență maximă anti-coronavirus
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...