Mădălina Chițu
23.04.2012
Magazin

10 sfaturi pentru părinții care-și duc copiii la mare

10 sfaturi pentru părinții care-și duc copiii la mare
Cremele cu factor de protecție destinate copiilor, evitarea plajei la orele amiezii și punga cu fructe proaspete sunt doar câteva dintre lucrurile de care un părinte ar trebui să țină cont atunci când pleacă la mare cu copilul

Cremele cu factor de protecție destinate copiilor, evitarea plajei la orele amiezii și punga cu fructe proaspete sunt doar câteva dintre lucrurile de care un părinte ar trebui să țină cont atunci când pleacă la mare cu copilul. Liana Stanciu, una dintre vocile FM-ului rom\nesc, a realizat un „decalog” pentru adulții care își petrec vacanța pe litoral cu copii.

● Pericolul numărul unu este soarele. Nu uitați sub nicio formă crema cu factor de protecție în camera de hotel. „Loțiunile de protecție trebuie cumpărate la recomandarea farmacistului și nu de pe plajă ”, a declarat Stanciu. Pentru că pielea copiilor este mult mai sensibilă decât cea a unui adult, este indicat să luați loțiuni cu factor de protecție 50+ și special destinate acestei categorii de vârstă.

● Nu vă expuneți copiii la soare în intervalul orar 11:00 – 16:30. În această perioadă soarele este cel mai nociv, deoarece razele ultravioletele „atacă” din toate unghiurile, chiar și sub umbrele.

● Nu ratați aerosolii de la răsărit, deoarece aceștia fac minuni asupra organismului micuților. Tot dimineața optați pentru un mic dejun sănătos și plin de vitamine. Așa că nu ezitați să luați micul dejun împreună cu cel mic chiar pe plajă. Copilul va avea astfel energie pentru tot restul zilei.

● Cel mic trebuie să fie bine hidratat. Asigurați-i suficiente lichide și dați-i să bea cât mai multă apă și sucuri naturale, de preferință făcute în casă.

● Nu uitați să luați lada frigorifică pe plajă – este garanția că fructele și răcoritoarele se mențin la temperatura potrivită chiar dacă ziua va fi una toridă.

● Nu uitați acasă jucăria preferată a celui mic. Vânzătorii de pe plajă oferă de cele mai multe ori jucării de calitate îndoielnică. Un set de jucării pentru nisip ar trebui să-i stimuleze imaginația de mare ctitor de castele pe toată perioada vacanței.

● Dacă nu ați apelat la serviciile unei pensiuni dotată cu bucătărie, alegeți cu atenție locurile în care luați masa.

● Un criteriu important, atunci când alegi locul de plajă și de baie, e prezența salvamarului. Iar apropierea de un punct de prim ajutor sau de un cabinet medical reprezintă o grijă în minus.

● Nu-l scăpați niciodată din ochi pe cel mic. Un copil rătăcit pe plajă e un ac într-un car cu fân.

● Respectați programul de somn al copilului. Chiar dacă litoralul îl poate face pe cel mic să fie mai agitat, orele de somn sunt importante. Nu-l luați la concerte și spectacole care se prelungesc peste ora lui obișnuită de culcare.

Inchide