30 de ani – vârsta recomandată pentru a te lăsa de fumat

Redactor:
Mădălina Chițu
30 de ani – vârsta recomandată pentru a te lăsa de fumat
Îngrijirea optimă pe care o persoană trebuie să și-o acorde diferă de la o decadă de vârstă la alta

Îngrijirea optimă pe care o persoană trebuie să și-o acordediferă de la o decadă de vârstă la alta. Studiile de specialitatearată că în jurul vârstei de 30 de ani pot fi depistate genelepentru cancerul intestinal și riscul de osteo­poroză, informeazăDaily Mail. Potrivit experților, persoanele care au atins pragul de30 de ani trebuie să se lase de fumat. Cercetările au arătat căvoluntarii care s-au lasat de fumat până la 35 de ani ajungeau lavârsta de 50 de ani cu același risc de a face cancer sau bolicardiovasculare ca un nefumător.

Tot în această perioadă de zece ani trebuie urmărită greutateacorporală, deoarece arderile încep să fie tot mai puțin intense cufiecare decadă după 30 de ani. Este mai ușor să slăbești la 30 deani decât mai târziu, când metabolismul devine mai lent și esteposibil să ai deja probleme de sănătate.

Astfel, specialiștii în nutriție recomandă să acordăm o atențiesporită gustărilor dintre mese. Optați pentru fructe, câteva nucisau iaurt degresat, pentru că proteinele slăbesc pofta de mâncare,susțin experții.
De asemenea, nu săriți peste orele de aerobic, pentru că vă vascădea capacitatea de a face aceste exerciții.

Inchide