6 mituri urbane desființate de cercetători. De la peștele care te face mai inteligent până la apa care te scapă de sughiț

Redactor:
Mădălina Chițu
6 mituri urbane desființate de cercetători. De la peștele care te face mai inteligent până la apa care te scapă de sughiț
Multe persoane transformă înțelepciunea din bătrâni în adevărate reguli de viață, fără a se gândi că unele sfaturi ale bunicilor sunt simple mituri

Multe persoane transformă înțelepciunea din bătrâni în adevăratereguli de viață, fără a se gândi că unele sfaturi ale bunicilorsunt simple mituri. Cu toții am auzit de faptul că un măr pe ziține doctorul la distanță. Potrivit specialiștilor în nutriție,citați de site-ul shine.yahoo.com, organismul ar nevoie de maimulți nutrienți decât se găsesc într-un măr pentru a ne menținesănătoși.

Dacă ieși afară cu părul ud, cu siguranță vei răci. Totaleronat, spune dr. Jim Sears, de la spitalul San Clemente dinCalifornia. Medicul citează un studiu realizat în Marea Britanie,care a demonstrat că acest mit este unul fals.

Cercetătorii britanici au împărțit un grup de voluntari în douăcategorii.

O parte dintre subiecți au fost lăsați într-o încăpere cu aercald după ce și-au spălat părul, în timp ce a doua categorie departicipanți, abia spălați pe cap, au stat într-o încăpererăcoroasă. Rezultatele studiului au demontat acest mit. „Totul ținede sistemul imunitar”, subliniază dr. Sears.

Peștele ajută la creșterea performanțelor intelectuale este unalt mit des întâlnit despre sănătate. „În cazul copiilor de până latrei ani peștele stimulează dezvoltarea neuronilor și a capacitățiiintelectuale, deoarece aceștia sunt în plin proces de dezvoltare,mai ales la nivel neuronal. Acest aliment este bogat, pe lângăOmega 3, în acidul DHA, esențial în primii doi-trei ani de viațăpentru dezvoltarea creierului și a sistemului cognitiv”, explicădr. W. Scott Cohen, de la spitalul din Beverly Hills.

Încrucișarea ochilor duce la deteriorarea vederii. Departe deadevăr, este de părere medicul oftalmolog W. Walker Motley, de laColegiul Universitar de Medicină din Cincinnati. „Copiii sunttentați să își imite personajele din desene animate care îșirotesc, încrucișează ochii destul de des. Acest gest nu le punevederea în pericol. Cu toate astea, părinții trebuie să îșisupravegheze copiii mai ales când încrucișarea ochiilor devineinvoluntară, deoarece acesta poate reprezenta o problemă amușchilor ochilor”, menționează dr. Motley.

Un pahar cu apă sau o sperietură zdravănă te poate scăpa desughiț. Sughițul este un act involuntar ce apare din cauza unoriritații nervoase provenite din mediul aparatului digestiv, spunmedicii gastroenterologi. Nervii iritați produc contracțiamușchiului diafragm.

Acest simptom apare mai frecvent după consumarea unor alimenteiritante pentru stomac, ca de exemplu ardei iute, piper, băuturialcoolice concentrate, medicamente sau după o alimentațieabundentă. „Un astfel de reflex apare atunci când pacientul suferăde distensie gastrică, tumori esofagiene sau ulcer gastric. Herniahiatală apare atunci când o parte din stomac trece în trahee, iarinvoluntar apare sughițul, care provoacă dureri abdominaleinsuportabile”, precizează prof.dr. Carol Stanciu. Medicii susțincă sughițul se tratează cu ajutorul medicamentelor antiacidice, înniciun caz cu un pahar cu apă.

Un pahar de lapte cald băut înainte de culcare – cel mai bunsomnifer. „Laptele conține mici cantități de triptofan, substanțăcu efect calmant, dar, pentru ca laptele să aibă un efectasemănător cu cel al somniferelor, trebuie să bem foarte mult”,spune dr. Michael Breus, medic psihiatru cu specializare întulburări ale somnului.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Dani Oțil, declarație bombă despre Simona Halep într-o discuție cu Mihai Bobonete: `Ai văzut ce...
Ioana Mihăilă, dezvăluiri despre relaţia cu Florin Cîţu. S-a întâmplat în primele două săptămâni de...
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Andrei Baciu (Min. Sănătăţii): „Noile tulpini nu feresc pe nimeni de boală”. Când vor fi...
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Țara în care poți munci doar dacă ești vaccinat. Regula e strictă, cine nu se...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Horoscop 10 mai 2021. Un început de săptămână dezastru pentru unele zodii. Ce spun astrele?
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum au reuşit doi români să transforme o casă ridicată în timpul Primului Război Mondial...
Inchide