7 din 10 cupluri sunt prea obosite ca să mai facă sex. De la familia fericită, la familia despărțită

Redactor:
Mădălina Chițu
7 din 10 cupluri sunt prea obosite ca să mai facă sex. De la familia fericită, la familia despărțită
Șapte din zece cupluri sunt prea obosite pentru a mai întreține relații intime. Aceasta este concluzia unui studiu britanic, după ce 3.000 de persoane au fost chestionate în legătură cu frecvența actelor sexuale, informează Daily Mail.

Șapte din zece cupluri sunt prea obosite pentru a mai întreținerelații intime. Aceasta este concluzia unui studiu britanic, dupăce 3.000 de persoane au fost chestionate în legătură cu frecvențaactelor sexuale, informează Daily Mail.

Cercetarea mai arată că o persoană din două își refuzăpartenerul cel puțin o dată pe lună atunci când vine vorba de sex,în timp ce o persoană din cinci nu acceptă să întrețină relațiiintime cel puțin o dată pe săptămână. Weekendul rămâne singuraperioadă în care nici unul dintre parteneri nu refuză să facă sex.Programul încărcat de la serviciu este principala scuză pe care ofolosesc pentru a-și motiva oboseala, urmată de faptul că ceilalțimembri ai familiei, respectiv copiii, se culcă târziu sau setrezesc devreme.

Potrivit sondajului, jumătate din cupluri s-au certat din cauzareprizelor rare de sex, în timp ce 17 la sută s-au despărțit dinacest motiv.

Persoanele care fumează mai mult de 15 țigări pe zi aulibidoul scăzut

Potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Asociația MedicalăAmericană, 43 la sută dintre femei și 16 la sută dintre bărbațideclară că se confruntă cu un libidou scăzut. „Stresul esteprincipalul motiv care duce la scăderea dorinței de a mai întreținerelații intime cu partenerul”, spune specialistul în sexologie, dr.Roxana Mischianu, membru al Asociației Române de MedicinăSexuală.

Mai mult, specialistul completează că anumite medicamente au caefect negativ asupra vieții de cuplu scăderea libidoului. Astfel,antidepresivele, medicamentele pentru tratarea alergiilor sau ahipertensiunii acționează la nivelul centrilor nervoși responsabilicu apetitul sexual. Toate acestea pot scădea dorința sexuală saucreează dificultăți în obținerea orgasmului.

Specialiștii în sexologie spun că alcoolul, deși în primă fazăproduce senzația de creștere a apetitului sexual, are efectsedativ. Bărbații care au băut peste măsură au probleme erectile,iar în cazul femeilor scăderea libidoului se realizează prinimposibilitatea de a atinge orgasmul. La fel, ceaiurile antistres,cu efect relaxant, trebuie evitate deoarece pot accentua starea demoleșeală.

Nicotina, dar și alte substanțe care se absorb în organism dinfumul de țigară produc vasoconstricția la nivelul organelorgenitale. Potrivit sexologilor, cei care fumează mai mult de 15țigări pe zi au libidoul scăzut.

Inchide