8 lucruri pe care cuplurile fericite NU le fac niciodată

Redactor:
Clarice Dinu
8 lucruri pe care cuplurile fericite NU le fac niciodată
Fericirea într-un cuplu este mai mult decât noroc. Este nevoie de un efort susținut zi de zi și de a pune obiceiurile unei relații sănătoase în practică.

Fericirea într-un cuplu este mai mult decât noroc. Este nevoie de un efort susținut zi de zi și de a pune obiceiurile unei relații sănătoase în practică. Pare un cliseu, însă specialiștii au identificat  8 lucruri care sunt secretul unei relații fericite în cuplu.

1. Nu se plâng altora dacă apare vreo problemă

Cuplurile fericite știu că este mai bine să nu-i implice pe alții în relația lor. Partenerii vorbesc deschis unul cu altul și nu încearcă să găsească soluții în afară pentru că feedback-ul negativ le poate afecta relația. 

 2. Nu se compară cu alții

Cuplurile fericite sunt acelea în care partenerii se iubesc așa cum sunt. Ei știu că a se compara cu alții nu ar fi doar nerealist, ci le-ar putea da un sentiment de nesiguranță. 

3. Nu joacă rolul victimei

Partenerii fericiți în cuplu își asumă responsabilitatea și rolul lor în relație. Nu dau vina unul pe altul pentru problemele apărute, cer ce au nevoie în loc să se autocompătimească și să-l învinovățească pe celălalt.

4. Nu se iau prea în serios

Fericirea înseamnă și distracție. Chiar dacă lucrurile sunt foarte stresante încearcă să vezi partea bună și să râzi mai mult. 

5. Nu se critică mereu

Cuplurile fericite știu că criticile nu pot aduce decât tristețe. Dacă partenerul face ceva ce nu-ți place, acordă atenție motivelor și cere-i să vorbească deschis despre ce simte.

6. Nu încearcă să-și citească gândurile

Toată lumea crede că partenerul trebuie să știe exact ce simte celălalt. Dacă nu ai atenția pe care o aștepți, spune-i clar acest lucru, nu te chinui să afli de ce nu o face.

7. Nu sunt obsedați de împărțirea sarcinilor

Cupluri fericite sunt flexibile și sunt capabile să îndeplinească sarcinile necesare imediat. Dacă partenerul, de exemplu, este cel care organizează cina de obicei, în cazul în care nu poate, preia această responsabilitate fără a reproșa ceva.

8. Nu sunt cicălitori

Cuplurile fericite sunt acelea în care partenerii se încurajează unul pe altul. Ei găsesc calea de a se suține reciproc și nu devin cicălitori unul cu altul. dacă partenerul nu are job de exemplu, nu-l bate la cap să meargă la interviuri, încearcă să-i ridici moralul. Încurajările îi vor reda încrederea și-l vor motiva să meargă mai departe.

 

 

Inchide