A MURIT ACTORUL EMIL HOSSU. Medicii SMURD, chemați la Teatrul Nottara, au încercat să-l resusciteze

A MURIT ACTORUL EMIL HOSSU. Medicii SMURD, chemați la Teatrul Nottara, au încercat să-l resusciteze

Actorul Emil Hossu (70 de ani) a decedat, miercuri seară, medicii SMURD neputând să-l resusciteze după intrarea în stop cardio-respirator. Actorul se afla în cabina sa de la Teatrul Notarra. El ar fi urmat să joace în această seară, la ora 19.30, în piesa „Aniversarea”, în regia lui Vlad Massaci.

Decesul a fost declarat la 19.13. Echipajul SMURD a fost solicitat la Teatrul Nottara din București în jurul orei 18.30. Coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița, a spus că medicii au fost chemați pentru că actorul Emil Hossu a leșinat, nemaifiind conștient.

Medicii l-au găsit pe actor în stop cardio-respirator și au început manevrele de resuscitare, care însă nu au reușit.

Actorul Dan Bordeianu, care ar fi trebuit să urce pe scenă în această seară, alături de Emil Hossu a vorbit despre împrejurările în care s-a întâmplat nefericitul eveniment. „Emil Hossu este o pierdere uriașă pentru Catrinel Dumitrescu (n.r. soția lui) și pentru toată lumea. Ne pregăteam pentru piesă. S-a întâmplat dintr-o dată. Ambulanța a venit în 10 minute. Oamenii și-au făcut datoria”, a spus Bordeianu, care a mai mulțimit presei pentru discreția de care va da dovadă.

Mircea Diaconu a declarat că medicii de la SMURD l-au resuscitat timp de 40 de minute. „A căzut secerat. Hossu este Hossu. Era un băiat minunat, un băiat de zahăr. Era un coleg bun. Este extrem de durereaso pierderea sa. Suntem bulversați”, a declarat Mircea Diaconu. Acesta a mai precizat că Hossu nu părea să aibă probleme de sănătate, „părea un om aparent sănătos”.

Vladimir Găitan spune că Emil Hossu a fost un prieten desăvârșit și un actor minunat: „Milică, Milică al nostru s-a dus. Era prietenul meu bun și drag. Sunt întors pe dos, nu mă așteptam. Era ultimul lucru la care mă puteam gândi. Era ultimul om pe care mi-aș fi dorit să-l pierd. Mi-a fost un prieten foarte drag, am jucat împreună și la Nottara și în multe filme”. El crede că Emil Hossu era plin de viață, se implica în ceea ce făcea și juca foarte mult. „El era foarte verde, era un maramureșean frumos, fără semne că ar fi ceva. Dar asta ne este viața. Avem o generație care ne-am cam făcut datoria, ușor, ușor ne retragem”, a spus cu tristețe Vladimir Găitan.

Ultima apariție publică a lui Emil Hossu a fost la mitingul USL de joia trecută.

Medicii de la SMURD i-au acordat îngrijri medicale soției lui Emil Hossu, Catrinel Dumitrescu

Medicii de la SMURD i-au acordat îngrijri medicale soției lui Emil Hossu, Catrinel Dumitrescu, afectată după aflarea veștii decesului actorului. Coordonatorul SMURD București, Bogdan Oprița, a declarat, pentru Mediafax, că medicii îi acordă îngrijri lui Catrinel Dumitrescu, mai mult ca suport psihic și moral. „Nu este vorba de o suferință gravă a doamnei Hossu, ci mai mult de suport psihic și moral după aflarea veștii decesului lui Emil Hossu”, a spus Oprița. Acesta a subliniat că nu se pune problema transportării la spital a actriței Catrinel Dumitrescu.

Emil Hossu (70 de ani) a fost actor la Teatrul Nottara din București și a jucat în numeroase filme, printre care „Toamna bobocilor”, „Iarna bobocilor”, Accident”, „Cel mai iubit dintre pământeni” și „Balanța”.

Emil Hossu s-a născut pe 24 noiembrie 1941, la Ocna Sibiului, dar declara presei „Sunt maramureșean după mamă, sălăjean după tată, dar stau în București de foarte multă vreme”.

Întrucât tatăl său era diplomat, pe 23 august 1945, toată familia sa a fost deportată într-un lagăr în Germania, unde a rămas timp de an și trei luni. După ce au scăpat din lagăr, părinții s-au întors in România. Casa, o fabrică de ață și mașina le fuseseră confiscate. În 1948, pentru că fusese diplomat în perioada lui Ion Antonescu, tatăl lui Emil Hossu a fost trimis la muncă forțată la Canalul Dunăre-Marea Neagră, de unde a revenit după 6 luni. La numai 17 ani, Emil Hossu și-a pierdut tatăl, bolnav de cancer.

Pentru că nu avea „origine sănătoasă”, Emil Hossu a reușit să intre la Academia de Teatru și Film abia din a treia încercare.

Emil Hossu este cunoscut în special datorită carierei sale cinematografice, însă primele sale roluri retribuite au fost la teatrul radiofonic. De asemenea, el a fost actor al Teatrului Nottara din București.

Printre filmele în care a jucat Emil Hossu se numără: „Triunghiul Morții (1999), „Une mère comme on n’en fait plus” (1997), „Punctul zero” (1996), „Straniul paradis” (1995), „Cel mai iubit dintre pamânteni” (1993), „Liceenii în alertă” (1993), „Oglinda” (1993), „Balanța” (1992), „Harababura” (1990), „Un Studio în căutarea unei vedete” (1988), „Să-ți vorbesc despre mine” (1987), „Cale liberă” (1986), „Totul se plătește” (1986), „Noi, cei din linia întâi” (1985), „Secretul lui Nemesis” (1985), „Vara sentimentală” (1985), „Eroii n-au vârstă” (1984), „Secretul lui Bachus” (1984), „Sosesc păsările călătoare” (1984), „Convoiul” (1981), „Bună seara, Irina” (1980), „Iarna bobocilor” (1977), „Regăsirea” (1977), „Toamna bobocilor” (1975), „Aventurile lui Babușcă” (1973), „Simpaticul domn R” (1969) etc.

El a fost cunoscut și pentru rolurile din spectacole de teatru, printre care se numără: „Aniversarea”, „Blocați în dormitor”, „Capul de Rățoi”, „Clipe de viață”, „De trei ori dragoste”, „Doamna nevăzută”, „Doi pe o bancă”, „În piața Vladimir”, „Miciuna din mine”, „Nu vorbiți cu actorii”, „O familie trăznită”, „Omul cu mârțoaga”, „Omul hazardului”, „Special sânge”. De asemenea, Emil Hossu a jucat în numeroase spectacole de teatru radiofonic.

A fost căsătorit cu actrița Catrinel Dumitrescu.

BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Scandal terifiant între Ilie Năstase și Ciprian Marica! Acuzații cutremurătoare în lupta pentru baza de...
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
Imaginile momentului cu Edi Iordănescu! Ce a făcut viitorul selecționer la bordul „bijuteriei” de 120.000...
Cum va funcţiona limitarea la 9 luni a valabilităţii certificatelor verzi. Explicaţiile lui Rafila
Cea mai ieftină TESLA care poate fi cumpărată AZI, în România. Modelul american arată FABULOS
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
CDC: Imunitatea naturală, mai puternică împotriva COVID decât vaccinurile
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
City INSURANCE, dată în JUDECATĂ, după un ACCIDENT provocat de fiul lui Radu MAZĂRE
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Tragedie cumplită în România! Rafila a avut prima reacţie: Suntem responsabili
Doliu fără margini! A murit cel care a schimbat milioane de vieți. O lume întreagă...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...