A murit în timp ce încerca să contruiască un buncăr nuclear pentru un milionar. Ce mesaj controversat a lăsat înainte de tragicul incident – FOTO

Redactor:
Gândul
Milionarul Daniel Beckwitt, în vârstă de 27 de ani, credea că viața lui este în pericol, dar obsesia lui legată de conspirații l-a ucis de Askia Khafra, un tânăr nevinovat care spera la un trai mai bun.

Daniel Beckwitt este un milionar cu o minte genială, care a făcut milioane de dolari ca broker de acțiuni. Însă avea și o altă „pasiune”, hackuitul.

Acesta este un hacker foarte popular în mediul online care a început să aibă tot mai mulți fani în 2016 când a participat la o convenție a hackerilor sub numele de „3AlarmLampscooter”, purtând un costum rezistent la foc și o mască cu vizor care îi ascundea fața.

Acesta era obsedat de conspirații și credea că știe mai multe decât majoritatea oamenilor, astfel încât încerca orice metode să își ascundă identitatea.

Totuși, mintea lui genială a început să îi joace feste, ajungând să sufere de paranoia.

Starea lui mentală se agravase în ultima vreme, trăind într-un mediu mizerabil, într-o dezordine totală în propria casă.

Treptat, Daniel a devenit obsedat de ideea că tensiunile internaționale dintre Statele Unite ale Americii și Coreea de Nord reprezintă un adevărat pericol pentru propria viață.

Ulterior, s-a convins că riscul de apariție a unui război nuclear este foarte mare și voia să facă tot ce îi stătea în putință să fie în siguranță în cazul unui atac cu rachete.

Acesta și-a făcut un plan prin care voia să contruiască un buncăr nuclear sub propria casă și o serie de tuneluri prin care putea să ajungă la el.

La început „proiectului”, a angajat mai mulți oameni care să îl ajute, dar pe măsură ce lucrările avansau, și-a dat seama că are nevoie de cineva de încredere alături de care să își ducă planul la capăt.

Astfel, Daniel l-a întâlnit în mediul online pe Askia Khafra, în vârstă de 21 de ani, care spera la o viață mai bună.

Aceștia au căzut de acord ca Daniel să investească în afacerea online dezvoltată de Askia în schimbul ajutorului din partea acestuia.

Manifestările de paranoia pe care Daniel le avea nu s-au oprit aici: începând cu vara lui 2017, acesta îl lua de acasă pe Askia, însă îl punea să poarte ochelari prin care nu vedea nimic pentru a nu știi cum să ajungă la locul pe care îl construia.

În plus, milionarul ocolea foarte mult pentru a-l manipula pe Askia să creadă că locul unde muncește este foarte departe de locuința lui și chiar îi hackuise și telefonul pentru a-l face să creadă că se află în Virginia. Însă Daniel locuia în Bethesda, Maryland.

Askia posta poze pe social media în care purta costume speciale, casă de protecție și dispozitive de protejare a urechilor.

Uneori ajungea să muncească atât de mult încât mânca și dormea în tuneluri. Se putea ajunge în acestea printr-o groapă făcută în casă, dar la câțiva metri sub pământ tunelurile erau ramificate.

Însă pe 10 septembrie, Askia i-a dat un mesaj lui Daniel anunțându-l că ceva nu era în regulă deoarece simțea miros de fum. Abia la câteva ore după milionarul i-a răspuns că a fost o problemă cu anumite cabluri de electricitate.

În aceeași zi, la câteva ore după, vecinii lui Daniel au sunat autoritățile anunțând că are loc un incendiu la casa acestuia.

Foto: Daniel Beckwitt / Captură YouTube

A durat ceva până când pompierii și-a dat seama ce se întâmplă iar când au descoperit tunelurile au rămas șocați. La doar câțiva metri de intrarea în tuneluri, aceștia au găsit trupul lui Askia, tânărul murind în timp ce încerca să se salveze.

Autopsia a revelat faptul că Askia a murit din cauza inhalării de fum și a rănilor provocate de temperaturile ridicate.
Inițial, Daniel a vrut să ascundă schimbul de mesaje dintre el și Askia, însă autoritățile le-au descoperit și-au dat seama că milionarul este vinovatul.

În plus, din cauza faptului că întreaga casă era plină de lucruri și într-o mizerie și dezordine totale, Askia nu s-a putut evacua la timp.

În mai 2018, Daniel a fost acuzat de crimă de gradul doi și omucidere involuntară. Însă și părinții șui Askia au intentat un proces, iar Daniel a fost condamnat de 9 ani de închisoare, deși sentința maximă ar fi fost de 21 de ani.

Foto: MONTGOMERY COUNTY COURT

 

Inchide