Academia Cațavencu își pierde redacția, în favoarea unui „Cațavencu alternativ”. Vântu: Plecarea unora „cu nivel discutabil” de la Cațavencu e o ușurare

Redactor:
Diana Popescu
Academia Cațavencu își pierde redacția, în favoarea unui „Cațavencu alternativ”. Vântu: Plecarea unora „cu nivel discutabil” de la Cațavencu e o ușurare
„S-a născut ideea unui proiect alternativ, care să încerce să reclădească un proiect editorial care să realizeze mai bine spiritul Cațavencu", afirmă Toma.

„S-a născut ideea unui proiect alternativ, care să încerce săreclădească un proiect editorial care să realizeze mai binespiritul Cațavencu”, afirmă Toma. Acesta motivează gestul”dezertorilor” prin „independența înghesuită” de anul trecut, maiales în campania electorală. La aceste lucruri s-ar adăuga faptulcă managementul general și-a dat seama că Academia Cațavencu esteun proiect viabil și profitabil, „care poate să ducă în cârcădatorii din alte părți”.

„Intenția este de a se păstra denu­­mirea Cațavencu în numelenoii publicații”, a mai spus Mircea Toma, precizând că marca”Academia Cațavencu” este deținută de grupul Realitatea -Cațavencu. Noua publicație va fi finanțată printr-un împrumut făcutde redactori: „Va fi o cooperativă de ziariști. Banii vin de la opersoană care-i are”, a spus Mircea Toma.

Identitatea finanțatorului nu este, deocamdată, certă, dar pewww.paginademedia.ro a apărut că acesta ar fi Adrian Andrici,proprietarul radioului City FM:

Cătălin Prisăcariu, redactor-șef adjunct, a declarat pentruMEDIAFAX că va pleca la noua publicație, care va avea acelașiformat și același număr de pagini ca Academia Cațavencu.

Potrivit lui Prisăcariu, printre cei care au decis să plece dela Academia Cațavencu se numără redactorul-șef Marius Borțea,Gabriel Drogeanu – secretar general de redacție, Alexandru Căutiș,Răzvan Cucui, Alexandru Duțu, Daniel Goace, Dragoș Mușat, MălinMușatescu, Iulian Tănase, Marian Turosu, Alexandru Văr­zaru, SilviuApostol, Roxana Jipa, Alina Moscalu, Andrei Manțog și RaduAlexandru. Acesta din urmă infirmă, însă, informația, pe blogulpersonal.

La Academia Cațavencu vor rămâne, dintre fondatorii ziarului,Doru Bușcu, Ioan T. Morar și Eugen Istodor. Doru Bușcu, directoruleditorial Academia Cațavencu, a declarat că plecările de laAcademia Cațavencu ar putea fi influențate de faptul că, în urmă cucâteva zile, a anunțat o reducere cu 15% a salariilor angajațilorși reintrarea revistei în regim de austeritate.

Potrivit lui Bușcu, cifra de 20-25 de persoane care au decis săplece de la Academia Cațavencu este „inexactă”, în acest momentpurtând discuții cu unii dintre cei care vor să părăseascăredacția. „Mai puțin de jumătate din totalul oamenilor de laAcademia Cațavencu pleacă”, a spus Doru Bușcu, adăugând că AcademiaCațavencu va continua să funcționeze la fel ca și până înprezent.

Vântu: Plecarea unora „cu nivel discutabil” de laCațavencu e o ușurare; revista devenise încrâncenată

Sorin Ovidiu Vântu, care controlează trustul ce deține AcademiaCațavencu, a declarat pentru Mediafax că plecările de la AcademiaCațavencu au legătură cu reducerea salariilor, o măsură necesarăpentru că publicația continuă să fie pe pierdere, precizând cădemisionarii aveau un nivel „discutabil”.

Întrebat dacă știe motivele celor circa 20 de persoane care audecis să părăsească Academia Cațavencu, Sorin Ovidiu Vântu a spuscă acuzațiile de cenzură „îl mâhnesc”. „Atitudinea domniilor lor mămâhnește. Realitatea este că lor li s-au redus salariile. AcademiaCațavencu nu era profitabilă. Atât anul trecut cât și anul acestarevista era pe o pierdere importantă. Anul trecut AcademiaCațavencu a avut pierderi de 400.000 de euro, iar anul acestaestimăm mai mult. O reajustare a salariilor era necesară”, a spusVântu.

„Îmi permit să spun că plecarea lor este o ușurare, ca să fiuonest”, a adăugat Vântu. „Nivelul domniilor lor pentru revistaAcademia Cațacvencu era discutabil. Academia Cațavencu era orevistă de umor, eu o cumpăram pentru că îmi plăcea. A devenitextrem de încrâncenată și exprima anumite frustrări”, a spus SorinOvidiu Vântu, precizând că publicul a simțit „încrâncenarea”.

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce s-a ales de Patrick Cioacă, fiul Elodiei. Ce decizie radicală a luat băiatul după...
Ce salarii au angajații RCS & RDS. Se câștigă mai bine decât ai fi crezut
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce e pe cale să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Andreea Marin, ipostază unică alături de Violeta și Radu! Frații Bănică au atras toate privirile....
ANM îi avertizează pe români! Va fi prăpăd în următoarele zile
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
×
GÂNDUL LIVE 22.09.2020

Urmăriți GÂNDUL LIVEAu avut o nuntă cu peripeții. Autoritățile locale din Cluj-Napoca au ridicat mașina parcată neregulamentar de doi tineri căsătoriți. După nuntă, mirii se opriseră pentru zece minute să facă poze în parc. Astfel, mireasa a avut parte de o surpriză neplăcută: a privit neputincioasă cum i se ridică automobilul https://www.gandul.ro/19507743Călin Popescu Tăriceanu și Dragoș Bucurenci, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Marţi, 22 septembrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide