Accidente groaznice în lumea trucurilor magice: de la femeia dintr-o cutie străpunsă de 10 săbii până la magicianul care s-a împușcat încercând să prindă gloanțe în dinți – VIDEO

Redactor:
Gandul
Accidente groaznice în lumea trucurilor magice: de la femeia dintr-o cutie străpunsă de 10 săbii până la magicianul care s-a împușcat încercând să prindă gloanțe în dinți – VIDEO
Trucurile care eșuează în „magie" sunt destul de des întâlnite, dar unele dintre ele sunt cu adevărat tragice, sfârșind prin rănirea iluzionistului sau chiar moartea acestuia.

Tragica moartea a lui Mandrake

Magicianul indian „Wizard Mandrake”, în vârstă de 40 de ani, a fost găsit luni mort după ce fusese coborât în râul Gange duminică, fiind legat cu funii și lanțuri.

Inițial, acesta declarase că ar fi „tragic” dacă nu ar putea desface funiile și lanțurile.

Dar acesta nu este primul truc care se sfârșește tragic.

„Evadatorul” britanic care a fost îngropat de viu

„Evadatorul” Antony Britton s-a lăsat în mod deliberat încătușat și ulterior îngropat la câțiva metri sub pământ, cu 6 tone de pământ deasupra, totul de dragul unui truc.

Antony spera să îl întreacă pe faimosul Harry Houdini – care, de asemenea, era să moară în 1915 încercând să facă același truc. Antony a încercat să ducă la capăt trucul numit „Buried Alive” (n. r. „Îngropat de viu”) în Yorkshire, 2015.

Cascadorul, care nu fusese îngropat în coșciug sau cu țevi pentru oxigen care să îl ajute, nu a reușit să treacă de pământul de deasupra lui în cele 9 minute.

Trucul s-a terminat aproape tragic: a fost scos din pământ în stare de inconștiență și avea o coastă ruptă. Bărbatul a declarat în acea perioadă că: „Eram la câteva secunde de moarte. A fost îngrozitor. Presiunea pământului se prăbușea în jurul meu”.

„Prințesa” japoneză străpunsă într-un truc cu 10 săbii

În timp ce era închisă în cutie, în 2007, Prințesa Tenko știa că are la dispoziție doar câteva momente înainte ca cele 10 săbii să străpungă cutia în lateral.

Aceasta era o magiciană foarte cunoscută, specializată în iluzii grandioase, având o mulțime de fani în întreaga lume.

Însă, de data aceasta, trucul ei a luat o turnură tragică, aproape mortală.

Tenko, acum în vârstă de 59 de ani, a eșuat să își facă mișcările în timpul showului Sabae și a fost prinsă de săbii în cutie, sfârșind cu câteva coaste rupte și un obraz străpuns.

Managerul ei, Noboru Ochiai, a declarat la vremea respectivă că dacă una din săbii ar fi fost cu un centimetru mai sus i-ar fi străpuns ochiul drept.

Fanul lui Houdini care a fost zdrobit mortal într-un coșciug

Artistul Joseph Burrus specializat în evadări, voia cu disperare să își imite idolul, pe Harry Houdini, însă a murit în 1990, de Halloween, în timp ce încerca să realizeze trucul „Burried Alive” (n. r. „Îngropat de viu”). 

Joseph, în vârstă de 32 de ani la momentul respectiv, se afla într-un coșciug transparent atunci când a fost coborât în pământ, eveniment petrecut în California, Statele Unite ale Americii.

Ulterior, a fost turnat ciment peste coșciug, dar acesta s-a spart sub greutate lui, iar magicianul a fost zdrobit mortal.

Prezentatoarea înțepată în mână în direct

Prezentatoarea TV din Polonia Marzena Rogalska a fost de acord să participe la un truc în direct în cadrul emisiunii „Question for Breakfast”.

Trucul de tipul ruletei rusești presuspunea ca ea să dea cu palma peste una dintre cele 3 pungi de hârtie de pe masă, iar una dintre ele avea un cui îndreptat cu vârful în sus.

Magicianul a încurcat pungile și Marzena a sfârșit la urgență deoarece cuiciul i-a străpuns mâna.

Ulterior și-a asigura telespectatorii să rana a fost una artificială.

Se pare că trucul fusese repetat înaintea transmisiunii live și totul fusese în regulă.

Glonțul aproape mortal al lui David Blaine

Iluzionistul american David Blaine este cunoscut pentru cascadoriile lui nebune. Dar în 2016, și-a pus în pericol cu adevărat viața din cauza unui truc eșuat.

David Blaine, acum în vârstă de 46 de ani, a apăsat pe trăgaci în fața a 20.000 de persoane în timp ce ținea în gură un mic căpăcel de metal în care se presupunea că trebuie să prindă glonțul.

Acesta a declarat că a simțit „un impact” și credea că a murit. Dar, din fericire, acesta a scăpat doar cu o rană la nivelul gâtului.

Foto: Captură YouTube

 

Inchide