Pe lângă acțiunea lor antioxidantă asupra organismului, afineleintensifică arderea grăsimilor și preîntâmpină formarea țesuturiloradipoase, arată un studiu al cercetătorilor de la University ofTexas din Statele Unite ale Americii.
Oamenii de știință susțin că aceste fructe de pădure reprezintăun adjuvant împotriva obezității, deoarece au un conținut ridicatde polifenoli, substanțe care stimulează arderea grăsimilor cu pânăla 73%, informează Daily Mail.
Pentru a ajunge la această concluzie, specialiștii au folositcobai obezi, cărora le-a inclus în dieta zilnică polifenoli încantități diferite. Astfel, experții au constatat că subiecții careau primit o doză mare de polifenoli au înregistrat o scădere astratului adipos de 73%, în timp ce cobaii care au primit o dozămică au înregistrat o scădere de până la 27%.
Cercetătorii doresc ca în viitorul apropiat să repeteexperimentul și pe subiecți umani pentru a vedea dacă scădereaponderală este la fel de spectaculoasă ca și în cazul șoarecilor delaborator și dacă un astfel de tratament poate avea efectesecundare.