AI TRECE UN INTERVIU DE ANGAJARE LA GOOGLE, APPLE SAU FACEBOOK? Răspunde la CELE MAI GRELE întrebări care îți vor fi puse

AI TRECE UN INTERVIU DE ANGAJARE LA GOOGLE, APPLE SAU FACEBOOK? Răspunde la CELE MAI GRELE întrebări care îți vor fi puse
Publicat: 23/04/2012, 19:28
Actualizat: 23/04/2012, 20:59

Nu e ușor să te angajezi la firme precum Facebook,Google sau Apple. Dacă aplici pentru un job la ei, te poți trezi căești întrebat câte semafoare sunt în oraș.

În 2010 s-au făcut atât de puține angajări încât, pentru a fisigure că vor coopta pe cine trebuie, firmele și-au înăspritcerințele interviurilor de angajare.

Site-ul de recrutare glassdoor.com a analizat peste 80.000 deîntrebări puse de diverse companii la interviurile de angajare și afăcut un top al celor mai grele 15 „probe” la care au fost supușiaplicanții pentru un job la Google sau Apple.

1. Cei care au aplicat pentru un post de analist laGoldman Sachs (firmă de holdingbancar) au fost întrebați: „Ce ați face dacă ați fi uncreion pe punctul de a fi băgat în ascuțitoare?”.

2. Doritorii de a ajunge asistenți de vânzări laAflac (firmă de asigurări) au fost întrebați:„Care este filosofia artelor marțiale?”.

3. Pentru un post de consultant la firma BostonConsulting, trebuie să știi să explici ces-a întâmplat în SUA în ultimii 10 ani.

4. Dacă vrei să te angajezi analist la firma de bankingCapital One, trebuie să spuifoarte sincer cât ești de ciudat, pe o scară de la 1 la10.

5. Un post în resurse umane la Google se obținedacă răspunzi la întrebarea: „Câte mingi de baschet încapîn această cameră (unde se desfășoară interviul)?”.

6. Cei care vor să scrie programe de calculator pentru portaluleconomic Bloomberg trebuie să rezolve foarte rapido problemă: „Care este numărul minim de curse hipice dupăcare se pot stabili cei mai rapizi trei cai dintr-un total de 25,dacă într-o cursă concurează câte 5 cai?”.

7. Dacă vrei să fii inginer de software laFacebook, ești întrebat: „Din câteîncercări poți afla un număr de la 1 la 1.000, dacă ți se dau doarindicii de genul ‘mai mic’ sau ‘mai mare’?”.

8. Un post de project manager la Epic Systems(firmă din domeniul sănătății) se obține dacă rezolvi următoareaproblemă: „Un măr costă 20 de cenți, o portocală costă 40de cenți și un grapefruit costă 60 de cenți. Cât costă opară?”.

9. Dacă vrei să fii inginer de software laApple, trebuie să rezolvi următoarea problemă:„Ți se dau trei cutii: una conține doar mere, alta doarportocale și a treia atât mere, cât și portocale. Cele trei cutiiau etichete, dar toate etichetele sunt puse greșit. Ai voie sădeschizi o singură cutie, fără să te uiți înauntru, și să iei unfruct din ea. Cum este posibil ca, după ce te uiți la fructulrespectiv, să etichetezi toate cutiile corect?”.

10. Un post de analist la firma AngusInformation &Advisory Services se obține dacăștii câte semafoare sunt în Manhattan.

11. Firma de investigații și consultanțăGuardsmark angajează redactori doar dacă aceștiaștiu ce au în comun lemnul și alcoolul.

12. Cine vrea să devină agent de vânzări la compania deasigurări New YorkLife trebuie să spună ce părere are desprefaptul că doar un procent mic al populației SUA câștigă peste150.000 de dolari pe an.

13. Cei care vor să ajungă analiști la NielsenCompany trebuie să știe câte sticle debere se beau săptămânal în oraș.

14. Coordonatorii de programe de leadership aiUS Bank trebuie să știecum sunt făcute bomboanele M&M.

15. Cel care aplică pentru un post de analist de business laVolkswagen trebuie să știe ce ar face dacăar moșteni subit o pizzerie de la unchiul lui.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Alina Pușcaș, în costum de baie! Cum arată trupul vedetei
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cine sunt viitorii socri ai lui Laurențiu Reghecampf! Toate detaliile despre familie și cum au...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
5 mașini de care să FUGI
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Raed Arafat a răspuns de ce nu este impusă starea de urgență, deși sunt înregistrate...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Televiziunea care DISPARE din România! O altă lansare bombă are loc astăzi...
Covid-19 la Constanța: 593 de NOI CAZURI de INFECTARE; Incidența pe municipiu este de 12,71
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Restricția ȘOC despre care nu vorbește NIMENI. Intră în vigoare de luni. Ce va fi...
Minunea înfricoșătoare care a avut loc de curând! Toată lumea a început să plângă. Totul...
După Coronavirus ne mai lovește ceva neașteptat. Ajunge și în România. Scenariul periculos venit direct...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021