AMY WINEHOUSE a murit din cauza ABUZULUI DE ALCOOL. Avea o alcoolemie de cinci ori mai mare decât valoarea de la care apare starea de ebrietate

Redactor:
Florin Badescu
AMY WINEHOUSE a murit din cauza ABUZULUI DE ALCOOL. Avea o alcoolemie de cinci ori mai mare decât valoarea de la care apare starea de ebrietate
Amy Winehouse a avut parte de o "moarte accidentală", cauzată de abuzul de alcool, potrivit concluziilor anchetei inițiate de poliția britanică pentru a investiga condițiile în care a murit cântăreața, în luna iulie, informează AFP.

Amy Winehouse a avut parte de o „moarte accidentală”, cauzată de abuzul de alcool, potrivit concluziilor anchetei inițiate de poliția britanică pentru a investiga condițiile în care a murit cântăreața, în luna iulie, informează Mediafax, care citează AFP.

Autopsia a evidențiat o alcoolemie de peste cinci ori mai mare decât valoarea minimă la care se consideră că o persoană se află în stare de ebrietate.

Ancheta poliției britanice a confirmat astfel ipoteza producerii în cazul artistei a unui „stop and go”, un termen care descrie un consum abuziv de alcool după o perioadă de abstinență.

Trupul neînsuflețit al cântăreței a fost descoperit în reședința ei din Camden, un cartier din nordul Londrei, pe 23 iulie.

Potrivit bbc.co.uk, polițiștii au descoperit la fața locului trei sticle goale de votcă – două mari și două mici.

Ancheta oficială a dezvăluit faptul că la ora decesului, cântăreața britanică avea în organism 416 miligrame de alcool la 100 mililitri de sânge. Limita maximă admisă de lege este de 80 de miligrame de alcool.

Testele toxicologice au evidențiat faptul că în organismul cântăreței nu se aflau „substanțe ilegale” la ora decesului, fapt care confirmă declarațiile membrilor familiei Winehouse, potrivit cărora artista britanică renunțase de multă vreme la droguri. Potrivit aceluiași raport, Amy Winehouse nu consumase deloc alcool în luna iulie, până pe data de 22 iulie.

Cântăreața a fost descoperită decedată, în pat, de către bodyguardul ei personal Andrew Morris. Acesta a intrat în camera ei, la ora 10.00 dimineața, însă a crezut că artista dormea și nu a trezit-o. Andrew Morris a alertat însă serviciile de urgențe după ce a intrat din nou în camera artistei, la ora locală 15.00, și a văzut că aceasta nu se mișcase.

Amy Winehouse a murit la vârsta de 27 de ani, după ce s-a confruntat mulți ani cu dependența de alcool și de droguri. Fanii și criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv și combinația unică de jazz și soul care îi caracterizau muzica. Un alt avantaj al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare – muzica pe care a scris-o este, fără excepție, profund personală, de o candoare brutală. Cele două discuri ale sale, „Frank” și „Back to Black” – recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vândut până în prezent în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume.

Inchide