Ananasul ameliorează duÂrerile de cap și pe cele musculare,susțin specialiștii în nutriție, citați de site-ul”shine.yahoo.com”. Potrivit acestora, fructul este bogat înbromelaină, enzimă ce are proprietăți antiinflamatoare și estebenefică în combaterea durerilor, inclusiv a celor provocate deartrită.
Nutriționiștii recomanÂdă să mâncăm câteva felii de ananas cruddupă o masă copioasă. Fructul stimulează digestia, accelerândarderea grăsimilor, fiind alimentul ideal și pentru cei care vor săscape de kilogramele în plus.
Ananasul este încadrat de nutriționiști în categoria”alimentelor cu calorii negative”, alături de citrice, țelină,varză și broccoli. Avantajul acestor fructe și legume este că vincu un aport caloric scăzut și au capacitatea de a stimula ardereanaturală a grăsimilor. În plus, ananasul este bogat în vitamine dingrupul B, vitamina C, betacaroten, potasiu, fier, zinc, mangan,calciu și iod. Datorită conținutului de vitamine și minerale,ananasul are proprietăți remineralizante. Folosit în cura deslăbire, ananasul nu ne face să ne simțim extenuați din cauzaaportului alimentar redus. Mai mult, prin bogăția de fibrealimentare, fructul conferă senzația de sațietate rapid, susținmedicii.
Pentru a profita de toate beneficiile ananasului, este indicatsă îl mâncăm proaspăt și nu în conservă, deoarece vitaminele,enzimele și minerale sunt distruse prin procesul deconservare.