• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Angelina Jolie, recompensată cu Cinema for Peace Award la Festivalul de la Berlin

Angelina Jolie, recompensată cu Cinema for Peace Award la Festivalul de la Berlin
Actrița americană Angelina Jolie a fost recompensată cu Cinema for Peace Award, luni seară, în cea de-a cincea zi a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (9 - 19 februarie), pentru lungmetrajul ei de debut în regie, "In The Land Of Blood And Honey"

Actrița americană Angelina Jolie a fost recompensată cu Cinema for Peace Award, luni seară, în cea de-a cincea zi a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (9 – 19 februarie), pentru lungmetrajul ei de debut în regie, „In The Land Of Blood And Honey”, informează dailymail.co.uk.

Actrița a venit însoțită la această gală de partenerul ei de viață, actorul american Brad Pitt.

Potrivit tabloidului britanic Daily Mail, în momentul în care organizatorii au anunțat că Angelina Jolie va fi recompensată cu Cinema for Peace Award pe 2012, Brad Pitt a părut foarte mândru de partenera lui de viață și a aplaudat-o furtunos.

Premiul Cinema for Peace este acordat în fiecare an la Berlinală acelor pelicule care luptă contra războaielor și încălcărilor drepturilor omului.

Actrița americană, care a purtat la acest eveniment o rochie lungă gri creată de casa Ralph & Russo, a urcat apoi pe scenă, unde a susținut un scurt discurs de mulțumire.

La gală au fost prezenți și actorii principali din distribuția filmului regizat de Jolie – Rade Srbedzija, Zana Marjanovic, Vanesa Glodjo și Goran Kostic -, actrița Michelle Yeoh, cântăreața Katie Melua și regizorul francez Luc Besson.

Lungmetrajul „In The Land Of Blood And Honey” marchează debutul regizoral al actriței americane Angelina Jolie. Potrivit sinopsisului oficial, filmul are ca temă centrală o poveste de dragoste din timpul războiului din Bosnia (1992 – 1995), între un gardian sârb dintr-un lagăr de prizonieri, care face eforturi foarte mari pentru a o proteja pe fosta lui iubită, o femeie musulmană, încarcerată în acel loc. Războiul din Bosnia a făcut circa 100.000 de morți, iar mai multe mii de femei au fost violate în timpul acestui conflict, potrivit organizațiilor internaționale.

Filmul a fost nominalizat anul acesta la premiile Globul de Aur.

Angelina Jolie, care a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie 2009, pentru rolul din „Schimbul/ Changeling”, regizat de Clint Eastwood, a devenit celebră grație rolului principal din franciza „Lara Croft”, a jucat în multe producții cu succes la public, precum „Dl și dna Smith”, „A Mighty Heart”, „Gia”, dar a câștigat și premiul Oscar pentru rol secundar, în 2000, cu rolul din „Tinerețe furată/ Girl, Interrupted”.

Inchide