• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

ANOMALIA de care suferă această femeie aparent normală

Britanica Hazel Jones s-a întrebat mereu de ce suferă crampe teribile și menstruații de lungă durată, dar abia când a împlinit 18 ani i s-a dat diagnosticul: avea două vagine, caz care apare la o femeie dintr-un milion.

Britanica Hazel Jones s-a întrebat mereu de ce suferă crampe teribile și are menstruații de lungă durată, dar abia când a împlinit 18 ani i s-a dat diagnosticul pentru suferințele sale: avea două vagine, caz care apare la o femeie dintr-un milion. Hazel spune că este împăcată cu modul în care este corpul său este format și că s-a mândrit cu fiecare ocazie de unicitatea sa, notează Daily Mail.

Boala sa constă în prezența a două utere separate și două cervixuri și se dezvoltă încă din perioada în care fătul se află în uterul mamei. Hazel nu a aflat de afecțiunea sa până când nu s-a dus la ginecolog, după ce a împlinit 18 ani, la îndemnul iubitului său care îi spunea că este „diferită”. „Odată ce am aflat care era problema, am spus tuturor despre ea. Aveam o poveste cu care să sparg gheața la petreceri”, a povestit femeia în cadrul emisiunii This Morning. „Dacă vreo femeie se arată curioasă și vrea să se uite, nu am nicio problemă în a-i arăta, nu este ceva cu care să mă rușinez”, a mai adăugat blonda de 27 de ani.

Doctorul Dawn Harper a explicat cum s-au dezvoltat cele două utere și deci, cele două vagine ale lui Hazel. „Când se dezvoltă în uter, fetele au două tuburi, care urmează să fuzioneze, septumul vaginal se rupe și se formează un uter. În unul din 3.000 de cazuri, septumul rămâne în uter, dar ca să ajungă să se formeze două utere separate, acest caz este și mai rar de atât”, a explicat Harper.

Hazel a vorbit despre cât de greu i-a fost la primele menstruații, neștiind de ce corpul său se comportă diferit față de cele ale prietenelor sale și nici primele experiențe sexuale nu au fost tocmai plăcute. Deși se putea opera, femeia a ales să nu o facă de teama cicatricilor. „Când eram mai mică, credeam că am cistită și alte infecții urinare”, a povestit Hazel.

Inchide