Anunț pentru Radu Banciu

Redactor:
Madalina Cerban
Anunț pentru Radu Banciu
Cine este Radu Banciu și de ce supără atât de des CNA-ul. Ce studii are jurnalistul

CNA a decis, luni, să amendeze televiziunea B1 TV cu 10.000 de lei, din cauza limbajului injurios folosit de Corneliu Vadim Tudor în emisiunea „Talk B1” din 29 noiembrie și a afirmațiilor cu caracter discriminator făcute de Radu Banciu pe 24 decembrie.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat, în ședința de luni, mai multe emisiuni difuzate pe B1 TV în lunile noiembrie și decembrie, în legătură cu care Consiliul a primit mai multe reclamații.

În urma dezbaterilor din ședința de luni, CNA a decis, la propunerea lui Christian Mititelu, să amendeze cu 10.000 de lei televiziunea B1 TV pentru ediția din 29 noiembrie a emisiunii „Talk B1” și pentru ediția din 24 decembrie a emisiunii „Lumea lui Banciu”.

În emisiunea „Talk B1” a fost invitat Corneliu Vadim Tudor, titlul programului fiind „Corneliu Vadim Tudor, urmărit penal; Urmărirea penală după plângerea Angelei Bălan”.

În respectiva emisiune, Corneliu Vadim Tudor a folosit un limbaj injurios la adresa fostului membru al PRM Angela Bălan.

Pe de altă parte, în emisiunea „Lumea lui Banciu” analizată, realizatorul Radu Banciu a vorbit despre premierul moldovean Iurie Leancă, spunând despre acesta că este „un terchea-berchea”. De asemenea, Radu Banciu a afirmat: „În general, Moldova este exact ca țiganul român care stă cu mâna întinsă pe Champs-Élysées (…) Asta este Moldova. Un țăran sau un țigan, după cum vreți, care n-a făcut altceva decât să cerșească pe lângă România de când îi știm noi”.

El a vorbit și despre tinerii moldoveni veniți la studii în România, folosind, de asemenea, un limbaj injurios.

Întrebat de ce a fost chemat Corneliu Vadim Tudor în emisiunea „Talk B1”, Rareș Anița, reprezentantul B1 TV, a spus că subiectul discutat era unul de actualitate.

În ceea ce privește emisiunea „Lumea lui Banciu”, Rareș Anița a spus că în acest program Radu Banciu a exprimat opinii. „Au fost câteva tușe de limbaj, dar această emisiune s-a înscris în zona opiniei, a libertății de exprimare”, a spus Rareș Anita.

Membrul CNA Christian Mititelu a spus, însă, că i se pare inadmisibil modul în care Radu Banciu s-a exprimat în legătură cu poporul din Republica Moldova.

Mititelu a propus amendarea B1 TV cu 10.000 de lei, pentru încălcarea articolului 40, alineatele 2 și 3 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual (2 – Moderatorii programelor au obligația să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmațiile acuzatoare sau să indice, cel puțin, probele care le susțin, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acuzațiile. 3 – Moderatorii programelor au obligația să nu folosească și să nu permită invitaților să folosească un limbaj injurios sau să instige la violență) și a articolului 47, alineatul 2 din Cod, potrivit căruia „Este interzisă în programele audiovizuale orice discriminare pe considerente de rasă, religie, naționalitate, sex, orientare sexuală sau etnie”.

„Pentru” aplicarea amenzii de 10.000 de lei au votat Christian Mititelu, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea și Răsvan Popescu, iar „împotrivă” au fost Narcisa Iorga, Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat și Radu Călin Cristea.

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Carmen de la Sălciua, prima imagine alături de noul iubit! Iubirea pluește în aer /...
Inchide