Avans la OSCAR 2012. THE ARTIST, premiat pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor la Critics’ Choice 2012. The Help, The Descendants, Bridesmaids – printre câștigători

Redactor:
Badescu Ion Florin
Avans la OSCAR 2012. THE ARTIST, premiat pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor la Critics’ Choice 2012. The Help, The Descendants, Bridesmaids – printre câștigători
Filmul "The Artist", regizat de Michel Hazanavicius, a fost marele câștigător la gala premiilor Critics' Choice 2012, decernate joi seară la Los Angeles, unde a primit inclusiv distincția pentru cel mai bun film al anului, informează Reuters.

Filmul „The Artist”, regizat de Michel Hazanavicius, a fost marele câștigător la gala premiilor Critics’ Choice 2012, decernate joi seară la Los Angeles, unde a primit inclusiv distincția pentru cel mai bun film al anului, informează Reuters.

Această comedie, turnată în alb negru, care spune povestea unui actor din epoca filmului mut, s-a impus la patru categorii de premii, inclusiv la secțiunile „cel mai bun film” și „cel mai bun regizor” (Michel Hazanavicius). Regizorul francez a declarat că filmul său reprezintă „o scrisoare de dragostre către orașul Los Angeles și către cinematograful american”. Filmul „The Artist” a mai fost recompensat la categoriile „cele mai bune costume” și „cea mai bună coloană sonoră”.

Comedia cu accente dramatice „The Help” a fost un alt mare câștigător al galei Critics’ Choice 12 . Această peliculă, care spune povestea unor menajere de culoare care luptă pentru drepturile lor, în America anilor ’60, s-a impus la categoriile „cea mai bună actriță” (Viola Davis), „cea mai bună actriță în rol secundar” (Octavia Spencer) și „cea mai bună distribuție”.

George Clooney a fost desemnat „cel mai bun actor” pentru rolul său din drama familială „The Descendants”, iar pelicula „Bridesmaids” s-a impus la categoria „cea mai bună comedie”.

Christopher Plummer, în vârstă de 82 de ani, a fost un alt câștigător care s-a bucurat de mare popularitate la gala de joi seară, impunându-se la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”, pentru evoluția sa din filmul „Beginners”.

Filmul „Hugo”, regizat de Martin Scorsese, a primit un singur trofeu, la categoria „cea mai bună regie artistică”, deși fusese nominalizat la 11 categorii. Martin Scorsese a primit un premiu special pentru muzica folosită în filme precum „The Last Waltz” și „Shine a Light”, iar Bob Dylan, într-una dintre rarele lui apariții la astfel de gale, i-a dedicat un scurt recital.

Lungmetrajul iranian „A Separation” s-a impus la categoria „cel mai bun film străin”, „Rango” s-a impus la categoria „cel mai bun film animat”, iar documentarul în două părți regizat de Martin Scorsese pentru HBO, intitulat „George Harrison: Living in the Material World”, a fost desemnat „cel mai bun documentar”.

În cadrul aceleiași gale, actorul american Sean Penn a fost recompensat cu un premiu umanitar, pentru implicarea sa în eforturile de reconstrucție din Haiti după cutremurul care a devastat această țară insulară în 2010.

Premiile Critics’ Choice dețin un record de invidiat în ceea ce privește prezicerea câștigătorilor la Oscar. În ultimii 14 ani, mai mult de jumătate dintre câștigătorii Critics’ Choice Awards la categoriile de interpretare și cel mai bun film au câștigat premii Oscar, același lucru fiind valabil și pentru 70% dintre regizori. Prin comparație, peliculele premiate cu Globurile de Aur, acordate de Hollywood Foreign Press Association, au reușit să se impună la Oscaruri în mai puțin de 50% din cazuri, în aceeași perioadă citată.

The Broadcast Film Critics Association (BFCA), care acordă premiile Critics’ Choice, este alcătuită din reprezentanții a peste 200 de posturi de televiziune, radio și site-uri internet din Statele Unite și Canada.

Inchide